TROBADA 15-18 DELS GRUPS JANER: OBRE LA PORTA AL DESCONEGUT

41 nois i noies dels Grups Janer de Sevilla, Utrera, Viladecans i Sant Andreu (Barcelona), amb els seus respectius monitors, vam conviure a la nostra casa de Los Molinos (Madrid) del 27 al 30 de desembre.

Us deixem amb un ÀLBUM DE FOTOS i uns VÍDEOS que recullen bona part de les activitats de la trobada.

Aprofitem l'ocasió per a agrair els animadors que van deixar per uns dies la família per a portar a terme aquesta trobada i per tots els qui van col.laborar en la preparació de la mateixa.

També us desitgem...BON ANY 2013!!!

 FESTA DE LA SAGRADA FAMILIA A LA SEU D'URGELL
El diumenge 30 de desembre, festa litúrgica de la Sagrada Família, l’Arquebisbe d’Urgell va celebrar l’Eucaristia solemnement amb les Religioses de la Sda. Família d’Urgell de La Seu i Andorra.

 

A la Capella de la Residència de la Sda. Família, on es troba el sepulcre de la seva Fundadora la Beata Anna Maria Janer, van celebrar l’Eucaristia dins la qual les Germanes de les 3 comunitats d’Andorra i La Seu d’Urgell van renovar els seus vots, segons la tradició que tenen, després de la professió de fe. El text de la seva renovació és el següent:

 

“Jo N. renovo la meva consagració a Déu en l’Església, i el meu compromís de seguir Jesucrist vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència, segons les Constitucions de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. Confio en la gràcia de Déu que demano per intercessió de la Sagrada Família, i en l’ajut de les meves germanes, per ser fidel a la meva consagració”.

 

L’Arquebisbe les exhortà a viure segons les disposicions que es desprenen en aquesta festa de les lectures de la Paraula de Déu, i amb plena disponibilitat a la voluntat de Déu, el Pare. Han de saber estar sempre en les coses del Pare del cel, vivint la seva missió unides a l’Església particular on estan inserides. I en tot viure avui el carisma de servei i amor als més febles, de la Gna. beata Anna Maria Janer, perquè “la seva llàntia sempre pugui cremar amb amor, en espera  de l’Espòs”.

 

També l’Arquebisbe pregà perquè la família sigui promoguda i estimada, com a santuari de la vida i de l’amor, i consagrà totes les famílies del Bisbat a la Sda. Família de Jesús, Maria i Josep, recordant com les famílies estan urgides al treball per la nova evangelització, avui tan urgent.

ÀLBUM DE FOTOS

  

ENTRONITZACIÓ DEL RELICARI A LA CASA GENERALÍCIA I D'ESPIRITUALITAT DE RUBÍ
El dijous 29 de novembre pel matí va tenir lloc l'entronització del relicari de la Casa generalícia i d'espiritualitat de Rubí.

Es va celebrar en el transcurs de l'Eucaristia de la comunitat.

 ÁLBUM DE FOTOS

 JORNADES DE FORMACIÓ SOBRE L'ANY DE LA FE A RUBÍ I A MADRID

60 germanes a Rubí i 35 a Madrid ens vam reunir amb motiu de la jornada de formació sobre l'Any de la fe. El P. Bernabé Dalmau, OSB, va desenvolupar cinc conferències:


1. Introducció: l'Any de la fe


2. Com som creients?


3. Del desert d'una vida sense fe a la vida que Crist ens dóna en plenitud


4. La bellesa i la centralitat de la fe


ÀLBUM DE FOTOS  (de la trobada de Rubí)NOCES DE PLATA D'IRENE PUJOL
En el context de les jornades, la nostra germana Irene Pujol va celebrar les seves noves de plata en la celebració eucarística del dissabte.

ÁLBUM DE FOTOS
RENOVACIÓ DE BLANCA, MARLÉNE I MARCELA
El diumenge van renovar els seus vots les juniors Blanca Pérez, Marlène Evita i Marcela Cornejo.


ÁLBUM DE FOTOS

Dintre d'aquest "temps de gràcia" consignem també la reunió de Superiores que hem tingut des del dijous 11 a la nit fins el diumenge 14 a la tarda. Han estat uns dies de treball intens sobre el paper de la superiora de la comunitat des del punt de vista teològic i antropològic. Hem contat amb la reflexió compartida de Manuel Tejera, SJ, i de Luís Mª García, SJ.


A més de compartir inquietuds i experiències, aquests dies també ha estat presentada la programació de les comunitats per aquest curs i tot el que està relacionat amb la formació continuada, compartir la Paraula i... Segur que les superiores us ho explicaran detalladament. En l'apartat de comunitats teniu ja els materials utilitzats.


Donem gràcies a Déu pel nom de la Província: "Ana María Janer". Que el Senyor ens concedeixi la gràcia d'assemblar-nos cada dia una mica més ala nostra fundadora i així fer honor al nom que portem.


Us deixem amb algunes fotos de la trobada.

 DES DE PEÑAGRANDE (MADRID), REUNIÓ DE SUPERIORES


PROFESSIÓ RELIGIOSA D'ANAÍS I GUADALUPE A MORELIA

 

Dentro de un ambiente de familia, como caracteriza a nuestro Instituto, se celebró la Primera Profesión de nuestras hermanas Anaís Reyes y Guadalupe Huerta.

 

La Eucaristía, presidida por nuestro capellán P. Ramiro Aguilar, comenzó a las 11 de la mañana en la Parroquia de San Luís Gonzaga, Morelia - Michoacán. Nos acompañaban las hermanas de las comunidades de Tula, Valle de Santiago y Jardines del Toreo, los laicos janerianos, familiares y amigos de las nuevas profesas y bienhechores.

 

El Padre, en la homilía, regaló a cada nueva profesa un árbol y les invitó a cuidarlo y regarlo, para que no se seque ni se muera; haciendo referencia a la vocación, como don de Dios, y al cuidado de ésta. También resaltó la alegría de no estar solas, sino que la comunidad religiosa les apoya y acompaña en este camino. Recibió los votos la M. General Irma Florencia Beretta.

 

Después pasamos a participar de una comida mexicana en la casa de formación con todos los que nos acompañaban. Vivimos un ambiente tranquilo y fraternal en el que no faltó el canto de las mañanitas felicitando a las nuevas profesas. 

 

Damos gracias a Dios por nuestras dos hermanas que han profesado seguir a Jesús desde el carisma de la Beata Ana Mª Janer que ella nos siga acompañando y bendiciendo en todo momento y circunstancia.


Agradecemos la oración y la manifestación fraterna de todas las hermanas de la Congregación que de muy diversas formas se han hecho presente en este día.


 ÀLBUM DE FOTOS

 

 PROFESSIÓ D'ANAÍS I GUADALUPE A MORELIA
PREGÀRIA VOCACIONAL
 

La celebración de la Profesión de Anaís y Guadalupe, comenzó el sábado 29 por la tarde con una oración vocacional en la que nos acompañaron familiares de las novicias y chicas conocidas de la comunidad.


El hilo conductor: el huarache (la sandalia) que Dios nos invitaba a quitarnos para encontrarnos con Él como lo hizo cuando llamó a Moisés, y dentro de esa llamada: la misión, como también la tuvo María (“ser Madre de Jesús”), desde el estilo de nuestra fundadora la Beata Ana Mª Janer, viendo a Jesús en cada necesitado.

Al terminar compartimos un atole y bizcocho con todos los participantes. REUNIÓ D'INICIACIÓ A LA PREGÀRIA A L'ESCOLA SAGRADA FAMÍLIA DE SABADELL

El passat dijous 25 d'octubre es va celebrar a Sabadell la reunió de pastoral referida a la iniciació a la pregària dels infants. Ens vam trobar una vintena de representants de la pràctica totalitat de les escoles d'Andorra i Espanya. La Gna. Vanessa Duria va explicar la fonamentació teòrica i després assistírem a una sessió de pregària amb nens de 4t de Primària. També vam tenir l'oportunitat d'intercanviar les experiències de les diferents escoles on ja està introduïda aquesta pràctica.


REUNIÓ DE PASTORAL DELS CENTRES ASSISTENCIALS

El dia 16 d'octubre ens vam reunir al Col-legi Sagrada Família d'Urgell d'Avinyó, 20 (Barcelona), 14 membres dels equips de pastoral dels centres assistencials de Valls, Cervera, La Seu d'Urgell, Sant Andreu i Matadepera.


 RENOVACIÓ DE VOTS DE LA ROSAURA I LA REINA MARIA A MATADEPERA
El 9 d'octubre les nostres germanes Rosaura i Reina María van renovar els seus vots a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Matadepera.
Ho van fer en el context de la missa de la comunitat parroquial de les 19.30h.

A més de la Casa de formació, les vam acompanyar germanes de les comunitats de Sabadell, Viladecans i Sant Andreu.

REUNIÓ DE PASTORAL DELS CENTRES EDUCATIUS D'ESPANYA
I ANDORRA

Els dies 25 i 26 de setembre ens vam reunir al Col-legi Sagrada Família d'Urgell d'Avinyó, 20 (Barcelona) 44 pastoralistes dels centres educatius d'Espanya i Andorra.

La trobada es va desenvolupar en un ambient de fraternitat i de comunió que ens va ajudar a compartir les experiències pastorals de cadascun dels centres i a programar les activitats pastorals d'aquest curs 2012-2013.

El lema del curs "Obre la porta" va ser el punt de partida d'aquesta programació que a poc a poc anirem pujant a la web.

Una Eucaristia presidida per Mn. Juan Carlos, capellà del Col.legi de Palomeras, va cloure les jornades.

Agraïm l'esforç i la col.laboració de totes les escoles.