Boletín informativo
de la Causa de Canonización


Revista Ana María Janer


Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.LEMA PASTORAL
CURS 2017-2018

LES GERMANES DEL GOVERN GENERAL ES TROBEN A ANDORRA PER LA SEVA SEGONA REUNIÓ D'EQUIP

Hem arribat a Andorra l'Equip de Govern General per la nostra segona reunió.

Demanem ens acompanyenu amb la vostra pregària, perquè per intercessió de la nostra Beata Mare, el Senyor ens guïi i acompanyi en els nostres treballs.


"...y Dios no nos faltará con su gracia nos sostendrá en este camino"

 

Escaldes, 5 de Juny de 2018.


"CARIDAD SIN FRONTERAS. UN SUEÑO QUE PERMANECE VIVO"
2a REUNIÓ DEL GOVERN GENERAL
Andorra, 5-10 de juny de 2018
 

Aquí us compartim el vídeo resume amb les millors imatges de la visita de les nostres germanes del Govern General a Andorra (Santa Coloma, Escaldes i Sant Ermengol) i La Seu d'Urgell amb motiu de la seva 2a reunió d'Equip.DES DE LA SEU D'URGELL FINS A ROMA

El viernes 8 de junio, Madre Laura en compañía de las hermanas del Consejo General visitó la comunidad de la Seu d'Urgell para estar allí junto a nuestra Beata Madre Janer y dejar en sus manos las conclusiones del XXIV Capítulo General.

“Aquí estamos querida Madre,

venimos a este lugar, a este santuario donde experimentamos tu presencia de una manera especial.

Aquí estamos.

Tu figura y tu proyecto nos han invitado a más…

a amar y servir siempre más, siempre mejor, siempre y en todo.

Hemos buscado Odres Nuevos para el Vino Nuevo del Carisma y el Evangelio…

Aquí estamos, los dejamos en tu corazón.”[1]

 


El día 13 de junio se presentó al Secretario de la CIVCSVA, Monseñor José R.Carballo, O.F.M. toda la documentación del XXIV Capítulo General. La Iglesia ha recibido con cordialidad, sencillez y fraternidad, nuestro deseo de renovación que favorece la vida y la misión de nuestra familia religiosa en el servicio de caridad.

¡¡Demos gracias a Dios!!! Y a nuestra querida Madre Janer... que va delante siempre... 

[1] Madre Laura Garione, Superiora General. Oración ante la Tumba de la Beata Madre Ana María Janer. La Seu d’Urgell, 8 de junio de 2018.


Des de la nostra escola del Masnou...
 UN GRUP D'ALUMNES PARTICIPEN EN EL YOUNG MALTA FESTIVAL A POLÒNIA
Alumnes units gràcies a l'idioma universal de l'art, l'art escènic en el nostre cas. Cinc anys ja de participació al Young Malta Festival que sempre abans d'acabar el curs pren Poznan, Polònia, com a ciutat que ens acull durant una setmana. Aquest any, les obres escrites, dirigides i  presentades per nou escoles de cinc països diferents han tingut com a punt de partida el creure en l'ésser humà per millorar. 'I have faith in you', el lema escollit, ha estat tractat en forma de paraula, dansa i cant per tots nosaltres. 'Vindrem de molts països diferents', comentaven alguns dels alumnes, 'però el fons és el mateix: cal creure en tu, en vosaltres, en nosaltres si volem canvis'.
A més de les representacions de cada escola, hem participat en tallers de dansa, cant, expressió corporal i música electrònica; I en acabar el festival, seixanta alumnes han gaudit amb la posada en escena d'una obra dirigida per professionals. Emocions, entusiasme, valors compartits, creixement personal, experiències viscudes. Un projecte molt recomanable!

Des de la nostra escola d'Avinyó...
 TROBADA DE PREPARACIÓ PER AL CASAL "MARE JANER" DE CERVERA
El dia 10 de juny de 2018 alumnes d'ESO i Batxillerat de les escoles de Sabadell, Viladecans i Lleida es van reunir a la nostra escola d'Avinyó (Barcelona) per començar a preparar una nova edició del casal solidari "Mare Janer" que es portarà a terme, com cada any, a Cervera del 9 al 20 de juliol.
Va ser una jornada de treball productiva, però també d'aterratge per alguns alumnes que viuran aquesta experiència del voluntariat per primera vegada i de retrobada per altres més veterans.
A més, aquest any el Casal està de festa!! perquè celebra el seu 5è aniversari i per això tota la temàtica girarà al voltant de la realització d'una festa d'aniversari.
 Els nostres alumnes voluntaris estan molt motivats i contents de poder repetir aquesta experiència del Casal i amb ganes de poder compartir el millor de si mateixos amb aquells nens.
Comencem a engegar motors!! El Casal "Mare Janer" comença el compte enrere.VISITA DE LA NOSTRA SUPERIORA GENERAL A LA COMUNITAT DE MATADEPERA

El dia 3 de juny la nostra Superiora General va visitar la comunitat de Matadepera.

Va compartir amb les germanes l’experiència viscuda en el Capítol General i els va convidar a continuar acompanyant aquest nou temps de la Congregació amb la seva pregària i entrega de cada dia. També va compartir l’experiència que s’està vivint a les noves presències del nostre Institut a Sant Lorenzo, Paipote i El Porvenir a Bogotà.Des de Peñagrande (Madrid)...
 REUNIONS DELS DIFERENTS EQUIPS
Aquesta última setmana de maig s'han viscut diferents jornades de treball a la comunitat de Peñagrande (Madrid), les últimes reunions del curs dels diferents equips dels centres educatius dels col·legis Sagrada Família d'Urgell d'Espanya i Andorra.

Els dies 30 i 31 de maig es van reunir els Equips de Pastoral Educativa. A més d'avaluar el curs que s'acaba, pastoralment parlant, van poder programar per etapes les diferents activitats per al proper curs. També van contar amb la presència de la nostra Superiora General, la germana Laura Garione, encarregada d'obrir la trobada, qui va compartir les paraules del missatge final que les germanes capitulars van dirigir a tota la família janeriana.

La germana Vanessa Duria, coordinadora de pastoral, va ser l'encarregada de presentar a tots els assistents el nou lema pastoral general per al quatrieni 2018-2022.

El dia 1 de juny, de forma paralela, es van reunir el Coordinadors dels Grups AMJ i els Coordinadors de Comunicació dels Centres Educatius. Van ser també dos trobades molt intenses i molt ben aprofitades.


Madrid: reuniones equipos centros educativos by Slidely SlideshowDes del col·legi "Mare Janer" de Santa Coloma (Andorra)...
 ES POSEN EN CAMÍ COM A PELEGRINS
PER VISITAR EL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE MERITXELL
Com cada any, pel mes de maig, ens posem en camí, amb l'esperit propi del pelegrí. Infants, nens i joves amb mestres i professors del col·legi “Mare Janer” de Santa Coloma (Andorra) ens apropem al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell, com varen fer tradicionalment els nostres avis i padrins, per fer-li la nostra ofrena: la floral i la del cor. Des del nostre col·legi de Sant Ermengol (Andorra)...
 PREGÀRIA DE PENTECOSTA AMB TOT EL CLAUSTRE DE PROFESSORS

"TORNEU A TIRAR LA XARXA"

Una estona tranquil·la per rellegir el que hem viscut aquest curs, escoltar un breu fragment de l’Evangeli i cantar plegats. La tarda del dimarts 29 de maig el personal de l’escola s’ha reunit a la capella per fer la pregària de Pentecosta.

Les lectures, els cants i la decoració ens han evocat el lema del curs: “Sortim” i ens ha recordat que som com companys d’una tripulació i que la nostra tasca sovint té dificultats, però dins del cor sempre podem trobar la crida de Jesús que sempre ens diu: torna-ho a intentar, torneu a tirar la xarxa.Des de la Casa Asil de Sant Andreu (Barcelona)...
 CELEBRACIÓ DEL SAGRAMENT DE LA UNCIÓ DELS MALALTS
El dia 16 de maig, coincidint amb el temps de Pasqua, un bon grup de residents de la casa Asil de Sant Andreu van rebre la Unció dels Malalts dins de l’Eucaristia presidida per Mn. Pep Soler, rector de la parròquia de Sant Andreu. Alguns d’ells van estar acompanyats pels seus familiars. No van faltar els voluntaris i altres persones vingudes de fora que també van participar-hi. A cadascuna se’ls va entregar com a record una creu i un punt de llibre que tots van acollir amb alegria i gratitud. Va ser una celebració molt emotiva i participativa.Des del nostre col·legi de Madrid...
 CHULAPOS I CHULAPAS OMPLEN ELS SEUS PATIS DE COLOR
PER LA FESTIVITAT DE SANT ISIDRE

El mes de maig el col·legi Sagrada Familia de Urgell de Palomeras (Madrid) presenta els seus chulapos i chulapas amb tot l'orgull i prepara per ells una gran festa en honor del seu patró, Sant Isidre Llauradó,


El dia 16 de maig a la tarda les classes d'Infantil i Primària es van omplir de color, igual que el pati de l'escola, on es va celebrar la festa del patró de la Comunitat de Madrid, Sant Isidre Llauradó. Va ser una jornada festiva i acollidora amb jocs tradicionals, molts mantons i fanalets, chotis i llimonada per tothom. Previament, a classe, van fer activitats especials on  els alumnes més grans van compartir rialles e il·lusió amb els més petits.
-Veure totes les fotos-


Des de Peñagrande (Madrid)...
 REUNIÓ DELS DIRECTORS I REPRESENTANTS DE LA TITULARITAT
DELS CENTRES EDUCATIUS DE ESPANYA I ANDORRA
El dia 16 de maig de 2018 es va celebrar a la nostra casa de Peñagrande (Madrid) l'última reunió del curs dels directors i representants de la titularitat dels centres educativus de la Sagrada Família d'Urgell de Espanya i Andorra.EL MONESTIR DE MONTSERRAT ACULL LA TROBADA INTERCOL·LEGIAL DELS ALUMNES DE 1r D'ESO DELS NOSTRES COL·LEGIS DE CATALUNYA I ANDORRA
El passat dia 15 de maig, festivitat de Sant Isidre, el Monestir de Montserrat es va omplir, encara més, d'alegria i joventut, amb l'arribada d'un nombrós grup d'alumnes de 1r d'ESO de les escoles Sagrada Família d'Urgell de Catalunya i Andorra. Com ja és habitual cada curs escolar, la finalitat d'aquest viatge va ser trobar-se tots junts per poder gaudir d'una jornada de convivència i descobrir també aspectes del Monsestir que probablement desconeixíen.
Per a tots va ser una experiència de trobada i sentit de família en un lloc únic i molt especial.

Des de la nostra escola de Lleida...
 DONEM GRÀCIES A DÉU PER LA CONFIRMACIÓ D'UN GRUP D'ALUMNES!

El passat 6 de maig de 2018, 15 alumnes del nostre Col·legi Sagrada Família de Lleida, després de 2 anys de preparació, van rebre el Sagrament de la Confirmació de mans del Senyor Bisbe Salvador Giménez, a la Parròquia Mare de Déu del Carme.


Va ser una celebració molt entranyable, plena de alegria. Als nois se’ls veia molt feliços i els qui els acompanyàvem també ho estàvem. Aquesta joia de celebració la vam començar a experimentar des del dimecres de la mateixa setmana, quan tot el grup va anar al supermercat per tal de comprar aliments per oferir en la eucaristia i amb la finalitat de donar-los als germans més necessitats; després, el divendres, al col·legi van rebre el sagrament de la Reconciliació, i cap al vespre del mateix dia, van anar cap al Palau Episcopal per tal de trobar-se amb el Senyor Bisbe i compartir amb ell l’experiència de preparació al Sagrament.

En la celebració de la Confirmació van estar presents un gran nombre de persones que ens acompanyaven: les germanes de la comunitat, gent de la parròquia, famílies i amics dels nois,  els padrins, la coral de la parròquia, l’Equip directiu del col·legi, alguns  professors i dos frares Franciscans.


Al finalitzar la Celebració eucarística, en un ambient festiu, vam compartir els aliments en el saló parroquial.

Sens dubte que per a Jordi Alcalà, Lluís Bonilla, Josep Màsich, Pere Verdú, Roselis Santos, Walter Azon, Albert Cornellà, Roger Garrido, Adrià Ibarz, Alba Paris, Aida Pifarré, Pol Trinidade, Marc Cervera, Laia Ojeda i Álvaro Pérez, aquest dia serà inoblidable.


Els que caminem al seu costat, en l’àmbit de la fe, preguem per ells i les seves famílies  per tal que el procés en la fe, que fins ara han viscut, continuï durant tota la vida.

Lleida: Confirmación alumnos colegio by Slidely Slideshow
REUNIÓ DE TITULARS DELS CENTRES EDUCATIUS SAFA URGELL
El passat divendres 4 de maig de 2018 es va celebrar al Clot la reunió dels representants de la titularitat dels centres educatius Sagrada Família d'Urgell d'Espanya i Andorra.
Va ser una jornada de treball intensa i viscuda en un ambient distès on a part de desenvolupar l'ordre del dia programat tots junts, també amb l'Equip de Gestió, van brindar amb alegria donant gràcies a Déu per l'elecció del nostre nou Govern General i compartint els bons desitjos davant la nova etapa que comença per la nostra família religiosa.


 


Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65