Boletín informativo
de la Causa de Canonización


Revista Ana María Janer


Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.LEMA PASTORAL
CURS 2017-2018

INTENCIÓ DE PREGÀRIA CONGREGACIONAL
COMENÇA UN NOU CURS ALS NOSTRES CENTRES SAFA URGELL!!

¡¡Comienza el curso 2017-2018 en los centros Safa Urgell!! by Slidely SlideshowTROBADA D'INICI DE CURS DE LES TRES ESCOLES @SAFAURGELL D'ANDORRA

El dimarts 5 de setembre ens vam aplegar a La Seu d’Urgell, a la residència de La Sagrada Família, més de dos-cents membres –entre personal docent i personal d’administració i serveis- de les tres escoles de Safa Urgell d’Andorra: col·legi Janer, col·legi Sagrada Família i col·legi Sant Ermengol.

Iniciàrem la nostra trobada amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel nostre arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, preparada conjuntament pels equips de pastoral dels respectius centres i animada per un grup de professors músics que contribuïren a crear un ambient de silenci i participació.

El Sr. Arquebisbe, a la seva homilia, animà els assistents a sentir i viure la nostra professió com una autèntica vocació que Déu ens ha confiat perquè puguem fer arribar als nens i nenes, adolescents i joves el missatge de Jesús i la llibertat que el caracteritza. I, finalment, ens exhortà a créixer en la comunió i el treball comú seguint el Caràcter Propi de les escoles amb el carisma de la Beata Anna Maria Janer.

Al final de la Missa, tots vàrem rebre un obsequi: una bossa de tela, amb una frase de Carles Capdevila, que ens recorda el “tractem-nos bé” de la nostra Mare Anna Maria: “Diguem-nos coses boniques”. Després, per cloure la celebració, ens férem una fotografia de grup i gaudírem d’un piscolabis de germanor al jardí de la casa.


-L'Equip de Pastoral del col.legi Sant Ermengol- 

El dia 5 de setembre de 2017 al vespre, es van reunir a la Residència Sagrada Família de la Seu d’Urgell més de 200 educadors, entre directius, encarregats de pastoral, professors i mestres dels tres Col·legis d’Andorra regentats per la nostra Congregació: Col·legi Sagrada Família (Escaldes), Col·legi Mare Janer (Santa Coloma) i Col·legi Sant Ermengol, per iniciar el nou curs amb una Eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe, Joan Enric Vives i concelebrada per Mn. Antoni Elvira, encarregat de l’atenció pastoral als centres, i Mn. David Codina, Secretari Episcopal.

La nostra Església de la Sagrada Família feia goig tan plena de gent que  pregaven i cantaven acompanyats d’un grup de professors que tocaven la guitarra donant vida a la litúrgia. Un ambient festiu i de comunió, de festa i de germanor amb símbols, ofrenes i pregàries molt ben preparades.

El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia plena de cel pastoral, va animar a tot el personal educatiu a viure la seva tasca com a vocació, com una autèntica crida de Déu per fer arribar el missatge alliberador de Jesús a tots els nens i nenes, adolescents i joves que els pares els confien, remarcant la importància d’una bona escola i d’uns bons educadors pels més joves. Els animà a tenir “autoritat”, no l’autoritat del domini i el poder, sinó l’autoritat que llegim a l’Evangeli i que neix de viure allò que es diu, es a dir, ser coherents amb un mateix, transmetre amb els coneixements la fe, l’esperança i l’amor, per saber afrontar els reptes que ens planteja la nostra societat com pot ser la integració de les persones i cultures, en comunió amb l’ideari de les escoles i el carisma de la Beata Anna Maria Janer.

Al finalitzar l’Eucaristia, una foto de grup i un sopar-berenar als claustres i al jardí, va posar punt i final a la trobada plena d’alegria i sentit de família, portant-se tots un regust de força, esperança i il·lusió.

-Una germana de la comunitat de La Seu-

La Seu: Encuentro colegios Safa Urgell de Andorra by Slidely Slideshow


TROBADA DE SUPERIORES OBERTA A TOTES LES GERMANES
Madrid, 1 al 3 de setembre de 2017
Els dies 1 al 3 de setembre de 2017 es va realitzar a la comunitat de Peñagrande (Madrid) la primera trobada de Superiores del curs 2017-2018; una trobada oberta també a aquelles germanes de les comunitats que van voler i van poder participar-hi. Es van reunir un total de 43 germanes procedents de les diferents comunitats de la Província Anna Maria Janer per reflexionar, dialogar i confrontar al voltant d'un mateix tema: "A vino nuevo, odres nuevos"; tema que guiarà la nostra Formació Continuada aquests mesos que precediran a la preparació del XXIV Capítol General.
En un ambient de trobada, fraternitat, diàleg i reflexió es van anar treballant els diferents temes que conformaren l'ordre del día de cada jornada de treball; intenses aquestes però molt enriquidores per a totes les germanes, ja que es van poder compartir experiències, vivències, i també punts de vista i inquietuds davant els nous reptes que se'ns plantejen com a Congregació i els nous camins que el Senyor ens obre i pels quals haurem d'anar caminant totes juntes, amb Ells, perquè el Carisma de la nostra Fundadora, la beata Anna Maria Janer, es mantigui viu amb més força dins la nostra Església i així continuï responent, des de la Caritat feta Servei, a les necessitats apremiant i reals del nostre món.
Donem gràcies a Déu pel regal d'aquesta trobada i li demanem que beneeixi els seus fruits en bé de les nostres comunitats i de tot el nostre Institut i la seva missió.

Madrid: Encuentro de Superioras abierto a las hermanas by Slidely SlideshowSoler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65