Preguem pel XXIV Capítol General.
Boletín informativo
de la Causa de Canonización


Revista Ana María Janer


Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.LEMA PASTORAL
CURS 2017-2018

INTENCIÓ DE PREGÀRIA CONGREGACIONAL
Des de Sant Andreu...
 ENS COMPARTEIXEN UN RECULL FOTOGRÀFIC
DE LES ACTIVITATS REALITZADES EN ELS ÚLTIMS MESOS
A LA CASA ASIL

Els residents de la Casa Asil de Sant Andreu van celebrar la festivitat de Tots Sants amb una Eucaristia molt solemne i participativa així com amb la tradicional castanyada, en la qual van ser protagonistes un grup d’alumnes de l’escola i també amb l’elaboració dels típics panellets que van fer ells mateixos.

El Dia del difunts l’Eucaristia també va ser a les 10h del matí perquè poguessin participar tots els que ho desitgessin. Es va tenir un record molt especial per tots els resident que ens van deixar al llarg d’aquest any.

Altres activitats molt variades que s’han portat a terme amb els residents al llarg de l’any han estat: a l’estiu és molt típic sortir a prendre una orxata per la rambla per grups, així poden participar més resident. Per altra banda, també en grups, van anar a visitar la parròquia de Sant Andreu, on van gaudir molt amb les explicacions de Mn. Pep, el seu rector i president de la junta del patronat.

Us compartim unes quantes fotografies de les moltes activitats que es fan cada dia. Els alumnes de l’escola tenen una participació molt important en algunes d’elles, sobretot a l’hora de fer les sortides setmanals pel barri de la ciutat.

Asil Sant Andreu: actividades curso 2017-2018 by Slidely SlideshowEL COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE LLEIDA PARTICIPA EN LA CREACIÓ DEL CNIAC

L’Álvaro Pérez, alumne de 2n d'ESO de l’escola Sagrada Família de Lleida, va participar els dies 5, 6 i 7 de novembre a la trobada per la creació del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), que va tenir lloc a Cabrera de Mar. L’objectiu era crear una entitat per potenciar el dret del col·lectiu a ser escoltats i a participar en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten, tot vetllant pel compliment i el desplegament de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant.

Prop d’una cinquantena d’infants i joves d’entre vuit i disset anys procedents de vint-i-dos municipis catalans van elaborar el reglament intern del Consell i van establir les principals línies de treball per al primer any de funcionament. La reunió va servir perquè els participants intercanviessin experiències dels programes que es duen a terme a cada municipi. Tots ells pertanyen als respectius Consells d’Infants de la seva ciutat.

Aquest procés participatiu culminarà amb la constitució formal del CNIAC, que tindrà lloc el 20 de novembre coincidint amb el Dia Universal de la Infància. El CNIAC estarà format per, a part dels representants escollits als consells d’infància, representants de les entitats signants del Pacte per a la Infància i altres autoritats de la Generalitat.

Des d'Avinyó...
DOBLE TROBADA: ANIMADORS AMJ I COORDINADORS DE COMUNICACIÓ
 Us compartim unes quantes fotografíes de la doble trobada del passat dia 13 de novembre de 2017 al col·legi Sagrada Família d'Avinyó (Barcelona) i que va aplegar, per una banda, els Animadors i Coordinadors dels Grups AMJ i, per una altra, els Coordinadors de Comunicació, dels Centres Educatius Sagrada Família d'Urgell d'Espanya i Andorra.

Avinyó: Reunión Animadores AMJ - Coord. Comunicación by Slidely SlideshowELS ALUMNES DEL COL·LEGI SANT ERMENGOL PARTICIPEN DE LA SETMANA DEL CINEMA ESPIRITUAL A ANDORRA

Pot ser el cinema una eina per educar els joves? Actualment cada cop més multipliquem la presència de mitjans audiovisuals a les aules. Conèixer històries, relats reals o ficticis, que ens posin en la pell i en l’experiència de persones que s’han plantejat el sentit de la seva vida seria l’objectiu de la setmana de cinema espiritual celebrada del 6 al 10 de novembre a Andorra.


“Fes tu el mateix”, aquest és el lema d’aquesta sisena edició. Les dues pel·lícules ens plantegen la vida de personatges que es van plantejar canvis vitals per reorientar el seu rumb o per donar resposta a situacions davant les quals no podien restar indiferents.

El col·legi Sant Ermengol ha participat amb els 290 alumnes de Secundària Obligatòria i de 1r de batxillerat.

Els primers dos cursos d’ESO van veure “Lo que de verdad importa”. La vida del jove Alec ha tocat fons, però un canvi sobtat li dóna una segona oportunitat i descobreix que té un do molt especial. Acceptarà que pot ajudar els altres? Descobrirà que Déu ens necessita per acompanyar els que pateixen i curar-los?

El segon cicle d’ESO i el batxilerat han vist “La buena mentira”. Aquesta impactant història ens presenta la vida d’uns refugiats de la guerra del Sudan als Estats Units i com el seu passat no deixa indiferent la Carrie.


Aquest dos films ens donaran la possibilitat de tractar a les tutories i a la classe de Religió valors com l’acollida, l’acompanyament, la solidaritat i per parlar sobre el sentit de la vida i la mort, el patiment de les guerres o les malalties.

Des de Madrid...
 REUNIÓ DELS TITULARS I DIRECTORS
Us compartim imatges de la reunió de Titulars i Directors del passat dia 10 de novembre de 2017 a la casa de Peñagrande (Madrid) i en la qual van participar-hi representants de la Titularitat i Directors dels Centres Educatius SafaUrgell dels Colegis de la Província Anna Maria Janer d'Espanya i Andorra.


Bajo el signo de la comunión y la fraternidad iniciamos el camino.

El día 29 de Octubre comenzamos nuestro trabajo de preparar el XXIV Capítulo General. La comunidad de Palomeras nos ha abierto las puertas para realizar nuestro trabajo con una cálida acogida.

El equipo directivo del Colegio “Sagrada Familia de Urgel”, nos ha dado la bienvenida y nos ha deseado un buen trabajo.

Agradecemos la oración confiada de las hermanas y los laicos que nos acompañan en nuestro trabajo.


En medio del trabajo de la semana, las hermanas de la Comisión Pre-Capitular hicimos una pausa y el día sábado 4 de noviembre, nos dirigimos hacia la comunidad de Peñagrande en Madrid; allí fuimos recibidas por las hermanas de esta querida comunidad y compartimos una rica comida.


Visitamos la enfermería y saludamos a nuestras hermanas que también nos dieron un cálido recibimiento; allí nos encontramos con nuestra hermana Natividad García que está en camino hacia los 101 años de vida.


Desde este lugar de silencio, de entrega fecunda “de una vida oculta en Cristo”, nuestras hermanas nos acompañan con su oración por los frutos del trabajo encomendado.

Damos gracias a la comunidad de Peñagrande por recibirnos y acompañarnos desde la fraternidad en la misión encomendada.


Lourdes, Victoria, M.Carmen y Aida


La Comisión Pre-capitular ha estado reunida durante ocho días de intenso trabajo. Además de los frutos tangibles en forma de síntesis, gráficos, documentos, etc. creemos que hay otros intangibles de los que quisiéramos hacer partícipes a las demás hermanas capitulares y, en la medida en que sea posible, el resto de hermanas del Instituto.

Cada una de nosotras ha vivido estos días un proceso de preparación personal al Capítulo en este momento congregacional que vivimos. Hemos tocado con el corazón los sufrimientos, las incertidumbres de nuestras hermanas, también sus sueños y sus esperanzas; que nos invitan a la confianza, porque constatamos el deseo profundo de dejar que brote en nosotras algo nuevo, algo que sólo el Espíritu puede traernos.


"¿No os acordáis de lo pasado, ni caéis en la cuenta de lo antiguo?" "Pues bien, he aquí que yo lo renuevo: ya está en marcha, ¿no lo reconocéis? Sí, pongo en el desierto un camino, ríos en el páramo." Isaías 43, 18-19


Hemos vivido una profunda experiencia de comunión, entre nosotras y toda la familia janeriana. Hemos experimentado la fuerza de la oración de las hermanas y de los laicos, que nos ha alentado y acompañado en nuestros trabajos.

Agradecemos de manera especial a la comunidad de Palomeras, por su acogida fraterna.

En el corazón de nuestra Madre Ana María dejamos esta etapa y que ella “Mujer de esperanza firme”, nos ayude a caminar en fidelidad dinámica hacia lo que el Señor nos conduce.

Y como diría el poeta:


“Voy con las riendas tensas y refrenando el vuelo

porque no es lo que importa llegar solo ni pronto

sino con todos y a tiempo.”

León Felipe 


AL COL·LEGI "SANT ERMENGOL" D'ANDORRA CELEBREN LA FESTA DEL SEU PATRÓ, PER TOT L'ALT!
El dia 26 d'octubre i sobretot el 27, va tenir lloc la Jornada de festa patronal al Col·legi Sant Ermengol. L'Arquebisbe i Coopríncep d'Andorra, que és també President del Patronat de l'Escola, va presidir la trobada i l'Eucaristia amb els alumnes de 4t d’ESO. L’Arquebisbe exhortà els joves a viure aquest valor de la unitat que és capaç de superar les diferències i els animà a perseverar sempre en l’actitud de servei a Déu  i als germans.
L’endemà, durant tot el dia, van tenir lloc els actes de la Jornada festiva. Els dos Mossens que hi col·laboren pastoralment, Mn Antoni Elvira, Vicari Episcopal de Pastoral, i Mn Josep Chisvert, Delegat d’Ensenyament de la Diòcesi, van presidir la celebració litúrgica amb els nens de Primària i la missa amb els de Secundària i Batxillerat.
Simultàniament, els més petitons de la casa també van gaudir d’una estona de pregària adaptada a ells, a la sala gran d’Infantil, amb la Sònia García, docent membre de l’equip de Pastoral. Els va explicar, de manera molt didàctica, la vida del Sant, la seva bondat i l’ajuda que oferia a tots.
Cal destacar l’ambient de festa de tota la jornada, amb festival, gincanes, xocolatades, castanyada i, sobretot, la implicació dels docents i del personal d’administració i serveis que, amb la seva dedicació van fer possible una festa inoblidable.


Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65