Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.


LAICS JANERIANS... ANEM PREPARANT EL COR!


Aquest és el lema que englobarà la nova edició de la Trobada de Catequistes Janerians 2018 a la ciutat de Cosquín (Argentina). Si l'any passat van gaudir moltíssim tots els participants... segur que aquest any la trobada no deixarà ningú indiferent.


-Trobada de Catequistes 2017-

A més aquest any hi participaran també des de Espanya i Mèxic.

Els OBJETCTIUS de la trobada...?
1. Generar espacios de encuentro y comunión entre los catequistas janerianos.2. Renovar la misión y vocación de los catequistas.3. Facilitar un espacio formativo.4. Presentar y poner en marcha los lineamientos de la catequesis elaborados por los catequistas en el encuentro 2017.


"ENCUENTROS ZONALES" PER PRESENTAR LES CONCLUSIONS DEL XXIV CAPÍTOL GENERAL
DELEGACIÓ VALL D'ORA
Buenos Aires (Argentina) i Copiapó (Xile)


 Acompanyem l'Encuentro Zonal de les comunitats de Buenos Aires, Uruguai i Paraguai Optem per la vida!! VEURE ÁLBUM DE FOTOS

Els dies 20 i 21 de juliol van estar reunides a Copiapó (Xile) les comunitats de Xile per l'encuentro zonal de germanes, acompanyades per la Mare general, Laura Garione, i la Mare delegada, Verónica Mejía.VEURE ÁLBUM DE FOTOS

DELEGACIÓ SEU D'URGELL
Los Molinos, 27 i 28 de juliol de 2018


Els dies 27 i 28 de juliol va tenir lloc el "Encuentro Zonal" de la Delegació de Seu d'Urgell a la nostra comunitat de Los Molinos. Van ser-hi presents un total de 38 germanes vingudes des de totes les comunitats de la Delegació.
Van ser dos dies de trobade on es va viure un veritable clima de germanor, compartir, reflexió, pregària... i tot il·luminat por la pregària de les germanes i laics que en la distància també es van unir a elles.
Donem gràcies a Déu pels fruits d'aquesta trobada!VEURE ÁLBUM DE FOTOS 

 
DELEGACIÓ CERVERA
Santa Coloma, 30 i 31 de juliol de 2018


A continuació, els dies 30 i 31 de juliol li ha tocat el torn a les germanes de la Delegació Cervera. En aquesta ocasió el "Encuentro Zonal" ha tingut lloc al col·legi "Mare Janer" de Santa Coloma (Andorra) i la participació també ha sigut de 38 germanes.
Han estat també dos dies de trobada fraterna on s'han treballat igualment les Conclusions del XXIV Capítol General i on ha hagut temps per compartir i reflexionar en un bon ambient de fraternitat i confiança entre totes.
 El dia 7 d'agost la nostra Superiora General, Laura Garione, acompanyada per la germana Delegada, Victoria Bertrán, van tenir l'"Encuentro Zonal" amb les comunitats de Cervera.
JA ÉS AQUÍ! UNA NOVA EDICIÓ DEL CASAL SOLIDARI "MARE JANER"
Del 9 al 20 de juliol la nostra comunitat de Cervera s'omplirà d'infants plens d'energía i amb ganes de passar-s'ho molt bé. Per què? Perquè torna el Casal Solidari "Mare Janer" i aquest any està de celebració ja que es prepara pel seu 5è aniversari.
Un total de 95 nens, d'entre 3 i 11 años, acompanyats per un gran grup de monitors voluntaris alumnes i exalumnes dels nostres centres educatius de Lleida, Viladecans i Sabadell viuran dues setmanes plenes d'activitats i alegria.
Voleu conèixer què els hi depararà aquesta aventura? Doncs no deixeu de visitar la pàgina web.

 

COMPARTIM AMB TOTS VOSALTRES UN RESUM EN IMATGES DE LA PRIMERA SETMANA DEL CASAL
Del 9 al 13 de juliol s'ha portat a terme la primera setmana del Casal solidari. I quina setmana!
El primer dia, pel matí, els monitors van presentar amb alegria i creativitat l'eix conductor de tot el Casal: la festa del 5è aniversari i a partir d'aquí es van anant desenvolupan la resta d'activitats. També hi va haver altres coses com: piscina, jocs d'aigua, una gimcana a partir dels 5 sentits amb els més petits, jocs esportius amb l'altre Casal de Cervera... i la gran activitat de la setmana... la sortida!!! En aquesta ocasió els nostres nens i monitors van visitar la fàbrica de xocolates "Simón Coll" a Sant Sadurní d'Anoia i s'ho van passar d'allò més bé. Va poder conèixer de primera mà com és el procès d'extració i elaboració de la xocolata i, és clar, testar-lo!!
Sens dubte una setmana al màxim. Què ens depararà la següent...? Ja ho veurem.
I perquè pogueu fer-vos una idea us compartim els millors moments en imatges.

Casal Cervera 2018: 1ª semana by Slidely Slideshow


ARA VA EL MILLOR DE LA SEGONA SETMANA!
Si la primera setmana va ser increible la segona no té res a envejar.
El primer dia, el dilluns, els monitors tornaren a disfressar-se per presentar els nens tota la setmana amb un toc d'humor i alegria. A partir d'aquí, la resta dels dies, no van faltar activitats de tot tipus: a part de la piscina i els jocs d'agua, també hi va haver una caminada fins a Vergós pels grans, un Scape Room per tota la casa on van participar tots i una altra excursió!! Aquesta vegada a la capital, a Barcelona! Va ser un dia complet on petits i grans van passejar pels seus carrers fins arribar al gran Parc de la Ciutadella.
Una altra setmana de 10! Voleu veur-ho vosaltres mateixos?

Casal Cervera 2018: 2ª semana by Slidely Slideshow


I AQUÍ US DEIXEM AMB EL QUE HA SIGUT LA CELEBRACIÓ DEL 5è ANIVERSARI DEL CASAL "MARE JANER" EN IMATGES
La 5a edició del Casal Solidari "Mare Janer" ha arribat al seu fi i gràcies a tots els qui han donat el millor de sí mateixos per fer-ho realitat, ha tornat a ser un èxit. Els nens de Cervera han pogut gaudir de dues setmanes plenes de diversió i alegria. Per això compartim amb tots vosaltres la vivència d'aquestes dues setmanes en imatges i frases. Què ho gaudiu!
Des de La Seu d'Urgell
 CELEBRACIÓ DE NOCES D'OR
I COMIAT CAP A LA CASA DEL PARE

El dia 29 de juny de 2018,159 aniversari de la nostra fundació, la nostra estimada Gna. Pepita ens deixava cridada per Déu, a viure la nova vida al cel.

 

El dia 30 tot estava a punt per celebrar les NOCES D'OR de les nostres germanes Neus Bajona, Rosario García i Enedina Lorenzo.


"Déu té molts camins per fer-nos sants" diu la nostra Mare Janer. La caritat és un d'ells. Santa Teresina el va escollir i no es va equivocar: "El meu camí és l'amor"(Santa Teresina de l'Infant Jesús)


De la integració de dues celebracions, va resultar una millor i més joiosa, "perquè tota pena compartida és mitja pena, i tota alegria compartida és doble alegria.

"Aquesta és l'experiència que vam viure el dia 30 de juny en una EUCARISTIA compartida i vivencial matisada de tristesa i d'alegria, lògicament, perquè els sentiments són el que són i és Déu qui els ha posat en els nostres cors perquè ens ajudem i confortem mútuament en la fe i en l'esperança. "Que bonic viure els germans units".

Podem dir que realment ha estat un encert integrar els dos moments forts de donació a Déu i als germans en una Eucaristia d'acció de gràcies. En si mateixa l'Eucaristia ja és ACCIÓ DE GRÀCIES, un cant a la VIDA i per la VIDA, rebuda i lliurada. Quatre sacerdots concelebraren, presidits per Mn. Manuel Pal, delegat pel Sr. Arquebisbe Joan Enric, atès que els seus ministeris pastorals no li van permetre assistir-hi, tot i que sí es va fer molt present enviant una carta a cadascuna i que va ser llegida en les postres i brindis.

 

La nostra Església, Sagrada Família, feia goig veure-la tan plena de gent acomiadant a la nostra germana Pepita Simó, gent del seu poble del Palau d'Anglesola i amics de la Seu d'Urgell, molts d'ells professionals de l'hospital: metges, infermeres i altre personal assistencial. Moltes gràcies.

Gna. Pepita Simó, acs, amb els seus 90 anys de vida, la major part d'ells consagrats generosament al Senyor en l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, un referent de vida lliurada amb generositat i elegància, plena de delicadeses i atencions per a tots, mereixia participar, en cos present, de les NOCES D'OR de les tres germanes: Neus, Rosario i Enedina, i tots junts beneir a Déu pel do de la vocació, DE TOTA VOCACIÓ.

 

Les gnes. Neus Bajona, Rosario García i Enedina Lorenzo celebrant el seu 50 aniversari de consagració a Déu i als germans, amb diferents missions, però des d'un únic Carisma Congregacional, el de la Beata Anna Maria Janer: "Estimar i servir, sempre i en tot".

 

Tot, VISCUT EN FAMÍLIA podem dir que ha estat un regal de Déu molt preciós, compartit i celebrat amb gran alegria

 

El colofó el va posar un fantàstic dinar de germanor; familiars més íntims de la família de Pepita i el grup de germanes de les tres comunitats on no va faltar ni el pastís, ni el cava, ni el"brindis", que va proclamar la germana Victòria Bertran, delegada de la Delegació de "Cervera", com sempre, ple de vida, de gràcia i bona animació, per la fidelitat d'elles i de tots; els regals i les sorpreses. La Mare General i el seu consell, el Sr. Arquebisbe amb les seves cartes i un munt de detalls de les comunitats compartint l'alegria d'unes vides unides en la fe i en l'amor.

Seo de Urgell: Bodas de Oro y despedida a la Casa del Padre by Slidely SlideshowLA NOSTRA SUPERIORA GENERAL VISITA LA FACULTAT DE TEOLOGÍA DE L'UNIVERSITAT DE COMILLAS

El passat dimarts 26 de juny de 2018, la Superiora General Laura Garione va visitar la Facultad de Teología de l'Universitat de Comillas a Cantoblanco (Madrid), acompanyada per les germanes M.Carmen Massé, professora del centre, i la germana Aida López.

Van ser rebudes pel Pare Enrique Sanz Giménez-Rico, S.J. Degà de la Facultat.

Va ser un moment de trobada molt fratern on es va donar a conèixer la vida de la facultat, el treball que desenvolupa la nostra germana M.Carmen i tot el que s'ofereix allà.

“Desde este espacio Universitario queremos dar respuesta a todos aquellos que buscan una formación seria y rigurosa para “dar razón de su esperanza” (1Pe 3,15) ante ellos mismos y ante el mundo.”

Que el Senyor beneeixi aquesta missió que sota l'Esperit de Sant Ignasi forma a tantes persones pel bé de la nostra societat.


LA NOSTRA SUPERIORA GENERAL VISITA LES DUES COMUNITATS D'ANDALUSÍA
"CONSTRUIM LA VIDA entre tots"

Del 22 al 25 de juny de 2018 la Mare General, acompanyada per la germana Aida López, van visitar les comunitats d'Utrera i Sevilla.

En la seva visita van saludar els directius i professors dels dos centres educatius.

En la seva visita per Utrera van visitar el Santuari de Nostra Senyora de Consolación "alma de Utrera" i on en el seu cambril hi és un quadre de la Mare Janer.

Juntament amb les germanes de les dues comunitats, la Mare Jeneral va compartir la Circular n.2 com a preparació per la celebració del 159 aniversari de l'Institut.

Demanem al Senyor que beneeixi la vida de les nostres comunitats d'Andalusía i que la família janeriana present en aquestes comunitats segueixi oferint vida i força per a la missió.

VISITA A LA COMUNITAT DE SEVILLAVISITA A LA COMUNITAT D'UTRERA

 

LA NOSTRA GERMANA Mª CARMEN MASSÉ, ELEGIDA NOVA PRESIDENTA DEL COMITÉ DE ÉTICA DE CASTILLA (CECAS)

21-06-2018. La profesora y religiosa de la Sagrada Familia de Urgell, Mª Carmen Massé García (Sevilla), tiene 45 años, y ha sido nombrada Presidenta del Comité de Ética de Castilla (CECAS). Es Doctora en Teología por la Universidad Pontificia Comillas, Licenciada en Teología Moral y Praxis de la Vida Cristiana y Máster en Bioética por la misma universidad. Licenciada en Medicina y Cirugía por la Universidad de Sevilla, Médico Especialista en Medicina Familiar y Comunitaria.


Actualmente, imparte los cursos de Ética del Principio de la Vida, Bioética y Pastoral de la Salud (Licenciatura en Moral y Pastoral), Bioética, Ética profesional enfermera, Cristianismo y Ética Social (en la Escuela de Enfermería y Fisioterapia de Ciempozuelos) y diversas asignaturas en el Máster Universitario en Bioética en la Universidad Pontificia Comillas, y es secretaria de la Cátedra de Bioética.


Sus principales áreas de investigación:

* Bioética (del principio de la vida, técnicas de reproducción humana asistida).

* Moral sexual (paternidad responsable).


Mª Carmen Massé sustituye en el cargo a Julio Vielva, miembro del CECAS durante 17 años y 7 años como Presidente, al que agradecemos el trabajo realizado durante todos estos años y al que deseamos una feliz jubilación.Des del col·legi de Sabadell...
 DIVERSIÓ A TOPE EN LÚLTIM DIA DELS GRUPS AMJ DE PRIMÀRIA D'AQUEST CURS!!
El passat dimecres 20 de juny els nois i noies AMJ's de 5è i 6è de l'escola de Sabadell van fer el seu últim dia de grups abans de començar les vacances d'estiu. I com no podia ser d'una altra manera s'ho van passar d'allò més bé amb una sessió de jocs variats i també hi va haber temps per intercanviar-se un petit detall que van fer ells mateixos amb ajuda de les seves monitores setmanes abans.
La trobada va acabar amb una gran foto de grup, tots junts, al pati.Sabadell: final grupos AMJ Primaria 2018 by Slidely Slideshow


LES GERMANES DEL GOVERN GENERAL ES TROBEN A ANDORRA PER LA SEVA SEGONA REUNIÓ D'EQUIP

Hem arribat a Andorra l'Equip de Govern General per la nostra segona reunió.

Demanem ens acompanyenu amb la vostra pregària, perquè per intercessió de la nostra Beata Mare, el Senyor ens guïi i acompanyi en els nostres treballs.


"...y Dios no nos faltará con su gracia nos sostendrá en este camino"

 

Escaldes, 5 de Juny de 2018.


"CARIDAD SIN FRONTERAS. UN SUEÑO QUE PERMANECE VIVO"
2a REUNIÓ DEL GOVERN GENERAL
Andorra, 5-10 de juny de 2018
 

Aquí us compartim el vídeo resume amb les millors imatges de la visita de les nostres germanes del Govern General a Andorra (Santa Coloma, Escaldes i Sant Ermengol) i La Seu d'Urgell amb motiu de la seva 2a reunió d'Equip.DES DE LA SEU D'URGELL FINS A ROMA

El viernes 8 de junio, Madre Laura en compañía de las hermanas del Consejo General visitó la comunidad de la Seu d'Urgell para estar allí junto a nuestra Beata Madre Janer y dejar en sus manos las conclusiones del XXIV Capítulo General.

“Aquí estamos querida Madre,

venimos a este lugar, a este santuario donde experimentamos tu presencia de una manera especial.

Aquí estamos.

Tu figura y tu proyecto nos han invitado a más…

a amar y servir siempre más, siempre mejor, siempre y en todo.

Hemos buscado Odres Nuevos para el Vino Nuevo del Carisma y el Evangelio…

Aquí estamos, los dejamos en tu corazón.”[1]

 


El día 13 de junio se presentó al Secretario de la CIVCSVA, Monseñor José R.Carballo, O.F.M. toda la documentación del XXIV Capítulo General. La Iglesia ha recibido con cordialidad, sencillez y fraternidad, nuestro deseo de renovación que favorece la vida y la misión de nuestra familia religiosa en el servicio de caridad.

¡¡Demos gracias a Dios!!! Y a nuestra querida Madre Janer... que va delante siempre... 

[1] Madre Laura Garione, Superiora General. Oración ante la Tumba de la Beata Madre Ana María Janer. La Seu d’Urgell, 8 de junio de 2018.


Des de la nostra escola del Masnou...
 UN GRUP D'ALUMNES PARTICIPEN EN EL YOUNG MALTA FESTIVAL A POLÒNIA
Alumnes units gràcies a l'idioma universal de l'art, l'art escènic en el nostre cas. Cinc anys ja de participació al Young Malta Festival que sempre abans d'acabar el curs pren Poznan, Polònia, com a ciutat que ens acull durant una setmana. Aquest any, les obres escrites, dirigides i  presentades per nou escoles de cinc països diferents han tingut com a punt de partida el creure en l'ésser humà per millorar. 'I have faith in you', el lema escollit, ha estat tractat en forma de paraula, dansa i cant per tots nosaltres. 'Vindrem de molts països diferents', comentaven alguns dels alumnes, 'però el fons és el mateix: cal creure en tu, en vosaltres, en nosaltres si volem canvis'.
A més de les representacions de cada escola, hem participat en tallers de dansa, cant, expressió corporal i música electrònica; I en acabar el festival, seixanta alumnes han gaudit amb la posada en escena d'una obra dirigida per professionals. Emocions, entusiasme, valors compartits, creixement personal, experiències viscudes. Un projecte molt recomanable!

Des de la nostra escola d'Avinyó...
 TROBADA DE PREPARACIÓ PER AL CASAL "MARE JANER" DE CERVERA
El dia 10 de juny de 2018 alumnes d'ESO i Batxillerat de les escoles de Sabadell, Viladecans i Lleida es van reunir a la nostra escola d'Avinyó (Barcelona) per començar a preparar una nova edició del casal solidari "Mare Janer" que es portarà a terme, com cada any, a Cervera del 9 al 20 de juliol.
Va ser una jornada de treball productiva, però també d'aterratge per alguns alumnes que viuran aquesta experiència del voluntariat per primera vegada i de retrobada per altres més veterans.
A més, aquest any el Casal està de festa!! perquè celebra el seu 5è aniversari i per això tota la temàtica girarà al voltant de la realització d'una festa d'aniversari.
 Els nostres alumnes voluntaris estan molt motivats i contents de poder repetir aquesta experiència del Casal i amb ganes de poder compartir el millor de si mateixos amb aquells nens.
Comencem a engegar motors!! El Casal "Mare Janer" comença el compte enrere.VISITA DE LA NOSTRA SUPERIORA GENERAL A LA COMUNITAT DE MATADEPERA

El dia 3 de juny la nostra Superiora General va visitar la comunitat de Matadepera.

Va compartir amb les germanes l’experiència viscuda en el Capítol General i els va convidar a continuar acompanyant aquest nou temps de la Congregació amb la seva pregària i entrega de cada dia. També va compartir l’experiència que s’està vivint a les noves presències del nostre Institut a Sant Lorenzo, Paipote i El Porvenir a Bogotà.Des de Peñagrande (Madrid)...
 REUNIONS DELS DIFERENTS EQUIPS
Aquesta última setmana de maig s'han viscut diferents jornades de treball a la comunitat de Peñagrande (Madrid), les últimes reunions del curs dels diferents equips dels centres educatius dels col·legis Sagrada Família d'Urgell d'Espanya i Andorra.

Els dies 30 i 31 de maig es van reunir els Equips de Pastoral Educativa. A més d'avaluar el curs que s'acaba, pastoralment parlant, van poder programar per etapes les diferents activitats per al proper curs. També van contar amb la presència de la nostra Superiora General, la germana Laura Garione, encarregada d'obrir la trobada, qui va compartir les paraules del missatge final que les germanes capitulars van dirigir a tota la família janeriana.

La germana Vanessa Duria, coordinadora de pastoral, va ser l'encarregada de presentar a tots els assistents el nou lema pastoral general per al quatrieni 2018-2022.

El dia 1 de juny, de forma paralela, es van reunir el Coordinadors dels Grups AMJ i els Coordinadors de Comunicació dels Centres Educatius. Van ser també dos trobades molt intenses i molt ben aprofitades.


Madrid: reuniones equipos centros educativos by Slidely SlideshowDes del col·legi "Mare Janer" de Santa Coloma (Andorra)...
 ES POSEN EN CAMÍ COM A PELEGRINS
PER VISITAR EL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE MERITXELL
Com cada any, pel mes de maig, ens posem en camí, amb l'esperit propi del pelegrí. Infants, nens i joves amb mestres i professors del col·legi “Mare Janer” de Santa Coloma (Andorra) ens apropem al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell, com varen fer tradicionalment els nostres avis i padrins, per fer-li la nostra ofrena: la floral i la del cor. Des del nostre col·legi de Sant Ermengol (Andorra)...
 PREGÀRIA DE PENTECOSTA AMB TOT EL CLAUSTRE DE PROFESSORS

"TORNEU A TIRAR LA XARXA"

Una estona tranquil·la per rellegir el que hem viscut aquest curs, escoltar un breu fragment de l’Evangeli i cantar plegats. La tarda del dimarts 29 de maig el personal de l’escola s’ha reunit a la capella per fer la pregària de Pentecosta.

Les lectures, els cants i la decoració ens han evocat el lema del curs: “Sortim” i ens ha recordat que som com companys d’una tripulació i que la nostra tasca sovint té dificultats, però dins del cor sempre podem trobar la crida de Jesús que sempre ens diu: torna-ho a intentar, torneu a tirar la xarxa.Des de la Casa Asil de Sant Andreu (Barcelona)...
 CELEBRACIÓ DEL SAGRAMENT DE LA UNCIÓ DELS MALALTS
El dia 16 de maig, coincidint amb el temps de Pasqua, un bon grup de residents de la casa Asil de Sant Andreu van rebre la Unció dels Malalts dins de l’Eucaristia presidida per Mn. Pep Soler, rector de la parròquia de Sant Andreu. Alguns d’ells van estar acompanyats pels seus familiars. No van faltar els voluntaris i altres persones vingudes de fora que també van participar-hi. A cadascuna se’ls va entregar com a record una creu i un punt de llibre que tots van acollir amb alegria i gratitud. Va ser una celebració molt emotiva i participativa.Des del nostre col·legi de Madrid...
 CHULAPOS I CHULAPAS OMPLEN ELS SEUS PATIS DE COLOR
PER LA FESTIVITAT DE SANT ISIDRE

El mes de maig el col·legi Sagrada Familia de Urgell de Palomeras (Madrid) presenta els seus chulapos i chulapas amb tot l'orgull i prepara per ells una gran festa en honor del seu patró, Sant Isidre Llauradó,


El dia 16 de maig a la tarda les classes d'Infantil i Primària es van omplir de color, igual que el pati de l'escola, on es va celebrar la festa del patró de la Comunitat de Madrid, Sant Isidre Llauradó. Va ser una jornada festiva i acollidora amb jocs tradicionals, molts mantons i fanalets, chotis i llimonada per tothom. Previament, a classe, van fer activitats especials on  els alumnes més grans van compartir rialles e il·lusió amb els més petits.
-Veure totes les fotos-


Des de Peñagrande (Madrid)...
 REUNIÓ DELS DIRECTORS I REPRESENTANTS DE LA TITULARITAT
DELS CENTRES EDUCATIUS DE ESPANYA I ANDORRA
El dia 16 de maig de 2018 es va celebrar a la nostra casa de Peñagrande (Madrid) l'última reunió del curs dels directors i representants de la titularitat dels centres educativus de la Sagrada Família d'Urgell de Espanya i Andorra.EL MONESTIR DE MONTSERRAT ACULL LA TROBADA INTERCOL·LEGIAL DELS ALUMNES DE 1r D'ESO DELS NOSTRES COL·LEGIS DE CATALUNYA I ANDORRA
El passat dia 15 de maig, festivitat de Sant Isidre, el Monestir de Montserrat es va omplir, encara més, d'alegria i joventut, amb l'arribada d'un nombrós grup d'alumnes de 1r d'ESO de les escoles Sagrada Família d'Urgell de Catalunya i Andorra. Com ja és habitual cada curs escolar, la finalitat d'aquest viatge va ser trobar-se tots junts per poder gaudir d'una jornada de convivència i descobrir també aspectes del Monsestir que probablement desconeixíen.
Per a tots va ser una experiència de trobada i sentit de família en un lloc únic i molt especial.

Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65