Preguem pel XXIV Capítol General.
Boletín informativo
de la Causa de Canonización


Revista Ana María Janer


Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.LEMA PASTORAL
CURS 2017-2018

INTENCIÓ DE PREGÀRIA CONGREGACIONAL
Missatge del Papa Francesc per a la Quaresma 2018Descarregar document

TROBADA DELS REPRESENTANTS DE LA TITULARITAT DELS CENTRES EDUCATIUS SAFAURGELL
El passat 2 de febrer de 2018 es van reunir a la casa provincial del Clot (Barcelona) els representants de la titularitat dels centres educatius SafaUrgell d'Espanya i Andorra.

Des del col·legi "Mare Janer" de Santa Coloma (Andorra):
 CELEBRACIÓ DEL DIA ESCOLAR DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA
Dimecres 31 de gener, al pati de l'escola, ens vam reunir tots els alumnes i professors del centre per celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Es va llegir un manifest, es va recordar els països que estan en guerra, es van cantar cançons de pau i es va llegir una pregària.
A través d'activitats a l'aula l'alumnat va aprofundir en temes com ara la Tolerància, la Solidaritat, el Respecte i els Drets Humans; conceptes que també es treballen en el dia a dia.

Santa Coloma: Día de la paz 2018 by Slidely Photo GalleryDes de Lima (Perú:
 VISITA DEL PAPA FRANCESC I EUCARISTIA MULTITUDINÀRIA
AMB PARTICIPACIÓ DE LES NOSTRES GERMANES DE LA COMUNITAT D'ANCÓN

Les nostres germanes Norma Viganó i M.Carmen Bedoya van participar diumenge 21 de gener de 2018 en la missa multitudinària oficiada pel papa Francesc, a la base aérea de Las Palmas de Lima, dins del actes de la seva visita oficial al Perú.


VISITA DE LA NOSTRA SUPERIORA PROVINCIAL A LA COMUNITAT D'ANCÓN (LIMA, PERÚ)
El dia 19 de gener de 2018 va finalitzar la visita que la nostra Superiora Provincial, la germana Montserrat Farré Cava, va portar a terme a la comunitat d'Ancón (Lima, Perú) i que va durar dues setmanes.


Així es va viure als nostres centres, residències i comunitats!
CASA ASIL DE SANT ANDREU (BARCELONA)
11 de gener: eucaristia amb motiu de la festa de la beata Anna Maria Janer
A la Residència Asil de Sant Andreu es va celebrar la setmana de la Mare Janer amb una Eucaristia molt solemne, presidida per Mn. Pep Soler, rector de la parròquia de Sant Andreu i president del patronat de la fundació, així com amb diferents activitats que es foren portant a terme al llarg de tota la setmana. Tot es va viure amb molt d'entusiasme i participació.

 COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE SABADELL
 12 de gener: jornada festiva amb motiu de la festa de la beata Anna Maria Janer
El divendres 12 de gener l'escola ha celebrat el dia de la beata i fundadora de la nostra escola, Anna Maria Janer. Per commemorar aquesta jornada tan especial per a tots nosaltres, els alumnes de 4t de Primària a 2n de Batxillerat han celebrat una eucaristia a l'església de Sant Fèlix a primera hora. A continuació, tots els alumnes han gaudit d'un matí de pel·lícula als cinemes Imperial, on s'han projectat diferents films. Mentrestant, P3 s'ho ha passat molt i molt bé amb un espectacle de màgia realitzat per un simpàtic pallasso. El dia lúdic i festiu ha seguit amb un festival de Jazz i la tradicional xocolatada amb galetes a la tarda.COL·LEGI SANT ERMENGOL (ANDORRA)
Del 8 al 12 de gener: setmana dedicada a treballar la vida i persona d'Anna Maria Janer

Celebrar la vida i el testimoni d’Anna Maria Janer ha estat l’objectiu de les jornades 11 i 12 de gener al Col·legi Sant Ermengol. Des dels més petits fins a Batxillerat ens hem acostat a la seva figura, a les seves paraules i també  a Jesús, el seu gran referent.

A les celebracions d’infantil ens vam apropar a la Mare Janer, aquella dona que va tenir cura dels malalts i dels nens, com una mare que estima. A Primària Mossèn Toni Elvira ens va explicar com d’important va ser Jesús per Anna Maria. A ESO i Batxillerat amb Mossèn Pepe Chisvert vam aprofundir que nosaltres avui fem viu el carisma d’Anna Maria Janer, si ens posem al costat de les persones per servir-les i si apostem per la formació i l’educació. Celebracions boniques i sentides. Celebracions en les quals han intervingut amb els seus cants el cor de Primària i un grup de músics de Secundària.

El vespre de dijous un grup d’alumnes que formen el cor de Primària, docents de totes les etapes, personal de l’escola i famílies, ens vam aplegar a la parròquia de Sant Esteve d’Andorra la vella per agermanar-nos en una eucaristia amb la comunitat educativa del col·legi Mare Janer.

I en una festa com cal no hi pot faltar la gresca i l’àpat. Infantil i Primària van fer un berenar el dijous a la tarda i diferents activitats lúdiques. ESO i Batxillerat van aplegar-se en un esmorzar divendres al matí i tot seguit van fer activitats esportives a ESO i ball de festa a Batxillerat.

Però en aquesta celebració de la Mare Janer no ens hem oblidat que som com una família, que encara que Sant Ermengol sigui un col·legi gran i que és difícil estar tots junts fent el mateix en un determinat moment, sí que ho podem fer:  gràcies a les nostres professores de plàstica hem pogut realitzar entre tots aquest mural al pati cobert que recordarà la festa de la Beata Anna Maria Janer del 2018.COL·LEGI SAGRADA FAMILIA (UTRERA, SEVILLA)
11 de gener: peregrinació al Santuari de Nuestra Señora de Consolación-Veure la notícia sencera-

COL·LEGI SAGRADA FAMILIA DE NIEFANG (GUINEA EQUATORIAL, ÀFRICA)
De l'11 al 19 de gener: setmana dedicada a la Beata Anna Maria Janer
Con una eucaristía presidida por el Obispo de la zona, Monseñor Calixto Paulino Esono, y una variedad de actividades para conocer más y mejor la vida de Ana María Janer. También hubo oportunidad para poder compartir todos juntos la comida en ambiente de família y fraternidad y también hubo tiempo para la SOLIDARIDAD: un grupo de alumnos del colegio compartieron lo poco que tienen con los que nada tenían. Lo hicieron acompañados por las hermanas de la comunidad y por su profesora Cristina.
En definitiva una semana llena de valores, al estilo de nuestra fundadora.


Niefang: Semana AMJ 2018 by Slidely Photo Gallery

COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA (VILADECANS)
De l'11 al 19 de gener: setmana dedicada a treballar la vida de la nostra fundadora amb diferents activitats

Viladecans: Semana AMJ 2018 by Slidely Slideshow

COL·LEGI MARE JANER (SANTA COLOMA, ANDORRA)
Del 8 al 12 de gener: setmana dedicada a la nostra fundadora

El dia 11 de gener, dins la setmana Anna Maria Janer, fem memòria de la nostra fundadora d’una manera molt especial.

Tres pregàries preparades per cada una de les tres etapes educatives. Han tingut moments d’explicació i reflexió, de records de la vida de la nostra fundadora, de cançons i de suports visuals amb cors i escrits de paraules tan sentides però sempre actuals de la nostra Anna Maria: fermesa, caritat, estimar-te, humilitat, senzillesa, solidaria... Acabant amb una xocolatada per berenar.

I el divendres 12 de gener, dia festiu per la nostra escola, fem una diada especial dedica a la nostra fundadora, on s'han organitzat diferents activitats des dels més petits fins a 4t d’ESO.

COMUNITAT DE L'HOSPITALET (BARCELONA)
11 de gener: eucaristia a la parròquia amb motiu de la festa de la Beata

Com cada any, amb molta il·lusió i molt preparada, vam celebrar la Festa Litúrgica de la Beata Anna Maria Janer, a Missa de les 8 de la tarda a la Parròquia. Va ser presidida pel Sr Rector i el Sr Rector emèrit. 

En l’homilia, molt centrada en la Beata Anna Maria Janer, van destacar aquelles virtuts que la defineixen en la seva manera de ser i d’actuar: l’apropament als més pobres, fos qui fos, i la seva entrega a tothom, que naixia de la seva entrega amorosa a Jesús. 

Van poder participar un bon nombre de persones de la Comunitat Parroquial. També eren presents la majoria dels catequistes. 

Al acabar la celebració es va anar repartint llibrets, estampes i medalles de la Madre Janer a tots aquelles que ho volien, que eren tots. 

En finalitzar la Missa vam cantar tots l’himne de la Beatificació, que ja els sona força. Donem gràcies a Déu per tot.
COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE LLEIDA
De l'11 al 19 de gener: setmana dedicada a la Beata Anna Maria Janer


COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA D'ESCALDES (ANDORRA)
De l'11 al 19 de gener: setmana dedicada a la nostra Fundadora

L’11 de gener vam iniciar la celebració de la beata Anna Maria Janer amb una emotiva missa dedicada a l’homenatjada, en la qual els pares van poder participar-hi amb els seus fills, exalumnes i membres de tota la comunitat educativa.

La festivitat es va cloure el passat 16 de gener, quan els alumnes del Col·legi Sagrada Família d’Escaldes-Engordany van fer una gran festa durant tot el dia. La jornada va començar recordant la beata a la parròquia de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany amb els alumnes de 5è i 6è de Primària i tota l’ESO com a protagonistes.

A Infantil van treballar la vida de la Mare Janer a través de contes il·lustrats, per conèixer millor qui va ser la nostra fundadora. Aquesta activitat els va agradar moltíssim!

Els nens i nenes de 1r a 4t de Primària van fer un mòbil d’Anna Maria Janer durant el matí. Després tots els alumnes de Primària van fer un imant de la beata. Que bé s’ho van passar amb aquestes dues manualitats!

Durant el pati, tots vam compartir una deliciosa coca amb xocolata. La resta del matí, els alumnes del centre van poder gaudir d’un munt de jocs, activitats i manualitats en diferents espais del CENTRE, tot recordant la Mare Janer.

A la tarda, tota l’escola es va divertir en la gran gimcana que els alumnes més grans havien preparat amb molta il·lusió per als seus companys més menuts. Tots s’ho van passar d’allò més bé, jugant amb els companys.

En finalitzar la gimcana vam tenir una visita molt especial que va dibuixar grans somriures a les cares de tothom!

Quan la jornada no lectiva va acabar, els professors vam compartir un berenar-sopar molt especial com a cloenda del dia tan joiós que vam viure.

Estem convençuts que tots els que hem participat en alguna de les celebracions ens hem endut un bon record que ens acompanyarà durant molt de temps.

Escaldes: Semana AMJ 2018 by Slidely SlideshowDes de la Casa de formació de Morelia (Mèxic)...
 ENS COMPARTEIXEN TOTES LES ACTIVITATS QUE VAN FER
AL LLARG D'AQUEST TEMPS DE NADAL

Comenzamos el Adviento llenos de esperanza y animados para recibir a nuestro Dios que se hace Niño y que poco a poco se acercaba su nacimiento. En la Guardería se iba encendiendo cada semana una vela y se cantaba que Jesús viniera. Los niños lo hacían con mucho entusiasmo.

En ese tiempo de preparación, se participó del Retiro Vocacional de Adviento en la diócesis de Tula, donde todos los jóvenes, seminaristas y religiosas que participamos, llenos de alegría, salimos a hacer lío y compartir la preparación necesaria del corazón.

El 12 de Diciembre celebramos a Nuestra Madre la Virgen de Guadalupe. Participamos de la Eucaristía, de las felicitaciones con mariachi, de las procesiones y mañanitas, tanto en la Comunidad de Jardines del Toreo como en las Canoas, un Rancho de Copándaro donde vamos de misión.

También celebramos el cumpleaños de nuestra Madre Janer, con todos los pequeños de la guardería.

Cerca de la Navidad, hermanas, maestras y familias compartimos con los ancianos de la Residencia Vasco de Quiroga en Jardines del Toreo la representación de la Pastorela, celebramos con ellos la alegría de la pronta venida de Jesús y terminamos cenando todos juntos. Fue una experiencia muy bonita donde pudimos encontrar a Dios, hecho Niño, en cada una de las personas.

Han sido días de fraternidad y compartir las dos comunidades que estamos en Morelia. Noche Buena y Navidad, Sagrada Familia u Año Nuevo, celebrando este día el Santo de nuestra hermana Manuela.

El día 2 de enero se incorporaron a nuestra comunidad dos jóvenes de Tula para realizar una experiencia y conocernos más. Estarán unos días con nosotras y con ellas hemos vivido la Cabalgata de los Reyes Magos en Valle de Santiago y la Rosca de Reyes en Jardines.

Han sido unos días llenos de celebraciones pero también de profundidad y reflexión en este Misterio de un Dios que se nos acerca y se hace uno de nosotros.

I perquè ens poguem fer una idea ens envien un àlbum de fotos amb les millors instantànies d'aquells dies!

 


Desde Bello (Colombia):
  NAVIDADES CON SABOR A MISIÓN.
"MISIÓN: CARIDAD SIN FRONTERAS"
¡Damos gracias a Dios por el regalo de este encuentro que nos permite vivir!

En Bello nos encontramos reunidas hermanas de las comunidades de Bello y Bogotá, con las hermanas que llegaron desde México y España para participar en la Misión Caridad Sin Fronteras… Nos acompañan Madre Laura Garione, Superiora Provincial de Latinoamérica, y Madre Monserrat Farré, Superiora Provincial de la provincia Ana María Janer.

Hemos compartido un día fraterno con alegría y sencillez… recorriendo el centro de Medellín, visitando el pueblito Paisa y pudimos disfrutar de los alumbrados…

¡Gracias, Señor, por hacerte presente en medio nuestro! ¡Gracias por permitirnos vivir este encuentro en comunión!

Seguimos disponiendo nuestro corazón para la misión que ya está por comenzar…
El domingo, fiesta de la Sagrada Familia, renovamos nuestra consagración al Señor en esta familia religiosa, en la Parroquia de Bello…

En comunión… ¡Salgamos!
-VEURE L'ÀLBUM DE FOTOS DE BELLO-
-VEURE L'ÀLBUM DE FOTOS DE LA MISSIÓ AL PORVENIR- 


I si encara us heu quedat amb ganes de veure més... AQUÍ TENIU MÉS FOTOGRAFIES!!!

VEURE MÉS FOTOS...


Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65