Provincia Ana María Janer@ProvinciaAMJ


LEMA CONGREGACIONAL
CURS 2016-2017

Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.


INTENCIÓ DE PREGÀRIA CONGREGACIONAL
Ja teniu a la vostra disposició el mural per la Campanya d'enguany.
Només heu d'anar a la Secció de Pastoral i us el podreu descarregar.


ARRIBA CARNESTOLTES AL COL·LEGI DE SANTA COLOMA!

¡Llega el carnaval al colegio de Santa Coloma! by Slidely Photo GalleryEl dia 17 de febrer vam celebrar la rua interescolar de Santa Coloma, amb la participació de les diferents escoles del barri de Santa Coloma, les escoles bressol i els padrins de la casa pairal.

Els nens han pogut lluir les seves disfresses ballant al ritme de la música i la batucada!!

Ha estat una gran desfilada i un gran dia de disbauxa i alegria!!!

 XXV JORNADA MUNDIAL DEL MALALT 2017 AL NOSTRE HOSPITAL DE LA SEU D'URGELL

La Celebració de la Jornada Mundial del Dia del Malalt, l’11 de febrer de 2017, instituïda per sant Joan Pau II l’any 1992 i celebrada per primera vegada l’any 1993, commemora aquest 2017, les seves noces de plata. El tema d’aquest any es molt bonic: L’admiració davant les obres que Déu fa: «El Totpoderós obra en mi meravelles.» (Lc 1,49).

Cada any el Sant Pare escriu un missatge per aquesta Jornada i aquest  any, entre altres coses, ens diu “...és una bona ocasió per parar atenció a la situació dels malalts i tots els qui pateixen en general. Les trobades de pregària, les litúrgies eucarístiques i la unció dels malalts, la convivència amb els malalts i les reflexions sobre temes afavorint l'atenció als mateixos malalts, donaran una aportació nova i important a aquest servei.(Missatge del Sant Pare Francesc 2017) .

 

Al nostre Hospital de La Seu d'Urgell i a la Residència d'avis, ho vam celebrar amb una missa solemne on van participar-hi tots. La van celebrar el dia 10 de febrer, a les 10.30h al Centre de Dia perquè els usuaris d'aquest servei també poguessin assistir-hi. Més de 70 persones, entre avis, familiars, voluntaris i personal assistencial, van gaudir d'una Eucaristia molt viscuda i emocionant, en la qual al final van poder rebre tots la Santa Unció i també la benedicció del Santíssim amb la custodia, després d'una breu adoració amb pregària i cants acompanyats de la guitarra gràcies a una de les voluntàries.

Finalitzada la missa es va portar la Santa Unció als malalts enllitats de la Residència i del Hospital d'aguts. Unes 30 persones més van gaudir d'aquesta gràcia tan gran, rebent-la amb molta devoció i alguns molt emocionats.

Tot això es va poder fer gràcies que el dia d'abans es va informar a tothom sobre això i tenint en compte també els resultats de les nombroses demandes per fer la celebració. Per això es va fer una preparació, en grup, amb els residents més vàlids, i una altra més personalitzada amb els que es trobaven hospitalitzats.

Donem gràcies a Déu que desvetlla en el cor de tots nosaltres aquestes necessitats d'apropament a Ell.ENS UNIM A L'ALEGRIA DEL NOSTRE COL·LEGI DEL MASNOU!
HA ESTAT ELEGIT PER FORMAR PART DEL PROJECTE  "HACK THE SCHOOL"
A l’Escola Sagrada Família del Masnou estem de celebració ja que hem estat seleccionats per formar part del projecte Hack the School. Aquest, és un projecte de la Fundació Jaume Bofill que busca canviar la forma en la qual eduquem a partir de l’actualització dels espais
L’objectiu és repensar els espais i elements escolars per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència al centre educatiu.
En aquesta crida a reformar els espais s’hi van presentar més de cent-setanta centres i només trenta han resultat escollits.
Hack the School suposa un repte però també és una peça més que posem per convertir-nos en una autèntica escola d’aquest segle.

ELS NOSTRES ALUMNES DEL COL·LEGI DE SANT ERMENGOL CELEBREN LA CAMPANYA DE MANS UNIDES Al col·legi Sant Ermengol hem iniciat durant el mes de febrer la Campanya per col·laborar amb els projectes de Mans Unides d’Andorra.
Durant unes setmanes farem diverses activitats per sensibilitzar en el compromís i el consum responsable.
El dijous 2 de març tenim previst un festival i un esmorzar solidari, per part dels alumnes de Secundària i Batxillerat.
ELS NOSTRES ALUMNES D'UTRERA COMPARTEIXEN DINAR I BALLS PER UNA CAUSA SOLIDÀRIAEl divendres 10 de febrer, després de les classes del dia, els alumnes del col·legi Sagrada Família d'Utrera van participar en el que ells coneixen com el "dejuni voluntari".


El dejuni voluntari va consistir a compartir l'hora de dinar menjant un entrepà i realitzant unes coreografies a la sala d'actes. Els diners que es va recaptar són per “Mans Unides”. L'acte va estar organitzat pel Departament de Pastoral de l’escola  amb la col·laboració dels alumnes de 4t d'ESO. A la celebració es va poder viure un ambient festiu i familiar.


SEGONA REUNIÓ DELS REPRESENTANTS DE LA TITULARITAT DELS NOSTRES CENTRES EDUCATIUS


Divendres 10 de febrer va tenir lloc a Barcelona – El Clot la segona reunió del curs dels Representants de la Titularitat dels Centres Educatius “Sagrada Família d'Urgell”.


La primera part de la reunió va consistir a donar continuïtat a la feina institucional que s'està

realitzant sobre la protecció del menor en els nostres centres.Posteriorment, es va treballar amb

 els titulars el nostre somni institucional per al període de vigència del Projecte Educatiu Institucional –PEI- (fins a 2021), i es van concretar els primers grups de treball que seran operatius per a començar el seu desplegament. 


Una reunió plena de vida dels centres i amb la mirada de conjunt per avançar com a xarxa de centres cap a la consecució del nostre somni institucional.

EL COL·LEGI D'AVINYÓ ACULL LA TROBADA D'ANIMADOR DELS GRUPS AMJ I LA PRIMERA TROBADA DELS COORDINADORS DE COMUNICACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS
Divendres 3 de febrer de 2017 va ser un dia de molta activitat per a la nostra escola d'Avinyó. A més de la seva feina escolar habitual, aquest dia el col·legi va acollir, a la vegada, dues trobades de Província:
  • La trobada dels Animadors dels Grups AMJ de Catalunya i Andorra.
  • La trobada dels Coordinadors de Comunicació dels Centres Educatius de Espanya i Andorra.


Pel que fa a la trobada d'Animadors dels Grups AMJ, es van reunir un total de 7, procedents de les diverses escoles de Catalunya i Andorra, per preparar les dues trobades de cap de setmana dels AMJ, la de 5è i 6è i la d'ESO (1r i 2n) que tindran lloc molt aviat. Per ells va ser una jornada de treball molt profitosa on van acabar amb la feina ben enllestida, les tasques repartides i moltes ganes de posar-se mans a l'obra perquè tots els nois i noies AMJ que participaran a les trobades gaudeixin d'un cap de setmana inoblidable.


Quant a la trobada de Coordinadors de Comunicació dels centres educatius, aquesta va ser la primera que es va realitzar ja que és una Comissió que neix des de la Província i que comença recentment la seva andadura. Per això es van reunir 13 coordinadors procedents de les diferents escoles d'Espanya i Andorra els quals van viure una jornada de treball molt intensa, però, alhora, molt profitosa en la qual entre d'altres punts de l'ordre del dia van conèixer quines són les funcions que, com coordinadors de comunicació, tenen cada un d'ells, per què és tan important la seva tasca com a coordinadors als centres, se'ls va presentar la nova pàgina web dels centres educatius Sagrada Família d'Urgell... En definitiva, com hem dit, una jornada de treball molt intensa.

Avinyó: Reunión Animadores AMJ y Comunicación by Slidely SlideshowCELEBRACIÓ DEL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU AL COL·LEGI DE LLEIDA
El dia 30 de gener vam celebrar a la nostra escola el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DIEP).
Van ser uns minuts on vam fer palès la nostra intenció de construir un món millor. Des de la Llar d'Infants fins a l'ESO, vam elaborar un molinet gegant on vam poder plasmar diferents accions de Pau que volem construir i que hem estat treballant a la classe durant l'última setmana. Algunes de les paraules clau que han sorgit dels nostres moments de Pau han estat: el respecte, la llibertat, la igualtat i la justícia. A més, un parell d'alumnes de 4t d'ESO van llegir el manifest de Pau en representació de la nostra escola. Per finalitzar l'acte, vam interpretar tots plegats la cançó que va escriure David Summers i en la que va participar també el Dani Martín ¿Por qué no ser amigos?, sumant-nos al magnífic grup de músics que tenim a l'escola.“LES ASEGURO QUE LO QUE HAYAN HECHO A UNO SOLO DE ESTOS, MIS HERMANOS MENORES, ME LO HICIERÓN A MÍ”
(Mt 25, 40)

Las hermanas que conformamos la Casa de Formación de Morelia (México) compartimos una tarde con nuestros hermanos que viven en el Albergue para indigentes “Cristo abandonado”, aquí en Morelia (y el cual hemos visitado ya en otras ocasiones); su mejor descripción es el nombre que tiene. En él viven, en su mayoría, personas indigentes, sin familia o abandonados, con enfermedades psíquicas y físicas, la mayoría no pueden valerse por sí mismos; seguramente así fue el Asilo del Parque de Barcelona donde residía Anita Padrós.

Nuestra intención fue hacerles pasar una tarde amena y que redescubriesen la cercanía y el amor de Dios. Para ello, primero saludamos y platicamos con cada uno, hicimos algunas dinámicas, y después tuvimos nuestro momento de oración, adoramos al Señor acercando a cada uno la imagen de Jesús niño para que lo besaran (algunos lo abrazaban o le expresaban sus necesidades); fueron momentos muy emotivos.

Por último, compartimos la cena que con mucho cariño e ilusión les preparamos: unos pasteles (bizcochos), atole (bebida tradicional de maíz), gelatinas y galletas.
EL COL·LEGI DE SANT ERMENGOL POSA EN MARXA EL PROJECTE DELS ORATORIS I INICIA ALS PETITS DE 1r i 2n DE PRIMÀRIA EN LA TROBADA AMB JESÚS.

Aquest curs 2016-2017, amb l’entrada de l’escola "Sant Ermengol" a la xarxa "Sagrada Família d’Urgell", hem encetat la Iniciació a la pregària. Hem començat amb els més petits de Primària: els nens i nenes de 1r i 2n. Per això hem habilitat un espai molt bonic, com a oratori, i el Bernat i la Josefina són els encarregats d’animar l’estona de pregària quinzenal.

Els infants han acollit amb moltes ganes i expectació aquesta activitat i poc a poc van agafant l’hàbit de saber estar, d’escoltar el silenci, de cantar i escoltar junts una cançó o un petit fragment de la Bíblia. Se’ls veu amb els sentits oberts i amb ganes de comunicar les seves vivències i d’escoltar les dels altres. N’estem molt contents!


Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65