Preguem pel XXIV Capítol General.
Boletín informativo
de la Causa de Canonización


Revista Ana María Janer


Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.LEMA PASTORAL
CURS 2017-2018

INTENCIÓ DE PREGÀRIA CONGREGACIONAL
BONA PASQUA DE RESSURRECCIÓ!


Del 14 al 29 d'abril de 2018 té lloc a la comunitat de Peñagrande (Madrid, Espanya) el XXIV Capítol General de l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell.
Germanes i laics sentim-nos units en la pregària i demanem al Senyor pels fruits d'aquest Capítol.
Que la mare Janer beneeixi a cadascuna de les germanes capitulars i el Senyor els concedeixi el Do del seu Esperit.

I ENS ARRIBEN MÉS NOTÍCIES DES DE MADRID:
Treballs capitolars  

Compartim algunes imatges del treball capitular d'aquest dia...

Avui es va iniciar el treball amb el document capitular, que es fruit de tot el que es va reflexionar, treballar i compartir en cada comunitat i Capítols Provincials.

Juntes volem mirar la nostra realitat i discernir els camins pels quals el Senyor ens demana caminar avui, sent fidels al carisma de la nostra Beata Anna Maria Janer.

I seguim pregant pel Capítol, perquè les nostres germanes siguin dócils a l'acció de l'Esperit Sant.MÉS NOTÍCIES DES DEL CAPÍTOL:
Recés de les germanes capitulars  

El dia 15 d'abril, les germanes capitulars van viure, acompanyades per la gna. Rosa Ruiz, missionera claretiana, un dia de recés disposant-se pels dies següents del Capítol General. Va ser un dia de silenci, oració i reflexió, temps de gracia en abundància viscuda en comunió.
Como part del recés van viure dos moments significatius amb un profund sentit a la llum dels temes de la pregària.
“Brindemos por la Vida Nueva que nos regala el Vino Nuevo”Fent conscient que és Déu qui ens regala aquest Vi Nou, les germanes van compartir els seus desitjos per aquest Capítol i per la vida de la Congregació en aquest brindis de fraternitat, al voltant de la Taula del Senyor.

“Que la luz que hay en ti no se convierta en oscuridad”
Les germanes van acabar aquest temps de recés amb el signe de la llum, proposant-se triar la llum, mantenir sempre encesa la llàntia rebuda de Déu, la llàntia de la Mare Anna Maria.
Continuem pregant, com a família, per aquest temps de gracia que estem vivint.
NOTÍCIES DES DE MADRID:
Celebració d'inici del XXIV Capítol General  

El matí del 14 d'abril es va donar inici al XXIV Capítol General a Madrid.

Les germanes capitulars es van reunir, acompanyades per germanes de les comunitats de Palomeras i Peñagrande, en una profunda i sentida celebració, fent memória de la vida de la nostra mare, una vida lliurada fins la donació total de sí mateixa, vam demanar a l'Esperit que ens ompli de l'audàcia d'Anna Maria per seguir caminant com a família religiosa.

Els signes de la creu de Talarn i la llàntia encesa van presidir aquesta celebració on tota la família janeriana es va fer present fent la crida a la germanes capitulars a ESCOLTAR, DISCERNIR I VIURE el que Déu vol per a nosaltres, janerians, en aquest temps históric i congregacional.

Les germanes grans de la comunitat van donar la benedicció a les germanes capitulars, un emotiu signe i gest de comunió en aquest camí que s'inicia.

Seguim pregant i demanant al Senyor que sigui un temps de gracia per la nostra família janerana, que escoltem les seves crides i ens renovem en l'entusiasme missioner per donar resposta allà on Ell ens enviï.

Des de la tarda del dia 13 fins demà a la nit (dia 14) les germanes capitulars tindràn un temps de reflexió, oració i discerniment amb la il·luminació de la germana Rosa Ruiz, missionera claretiana. Continuem acompanyant-les amb la nostra oració.-Veure totes les fotos-
EL VÍDEO QUE ESPERÀVEU!!
  Trobada de Monitors AMJ a Madrid

Encara que s'ha fet esperar una mica... per fi el tenim aquí: el vídeo de la trobada de Monitors AMJ de la Província AMJ que es va fer a la nostra comunitat de Peñagrande des del 9 fins al 11 de març.
Esperem que us agradi!!
Des del col·legi de Sabadell...
  LLIBRES SOLIDÀRIS PER SANT JORDI
El passat divendres 13 d’abril, alumnes i professors de l’escola de Sabadell van traslladar a la llibreria "La Llar del Llibre" de la ciutat tots els llibres i contes que les famílies van aportar durant la recollida solidària que es va fer a l'escola durant uns quants dies.
Aquests llibres aniran destinats al Rebost Solidari de Sabadell i s’afegiran, pels volts de Sant Jordi, a les cistelles de menjar que es reparteixen a les famílies de la ciutat que ho necessiten.
Aquesta és una iniciativa on el centre hi participa per segon any consecutiu i en la qual han aconseguit reunir un total de 1350 llibres entre tots els alumnes de l'escola!

Sabadell: recogida libros solidarios Sant Jordi by


Des de Cervera...
 TROBADA INTERCOL·LEGIAL DELS ALUMNES DE 6è
DE LES ESCOLES DE CATALUNYA I ANDORRA
El passat dia 5 d'abril, como cada any, va tenir lloc a la ciutat de Cervera, terra natal de la nostra fundadora, la trobada intercol·legial de tots el alumnes de 6è de les escoles Sagrada Família d'Urgell de Catalunya i Andorra.
En total es van reunir al voltant de 450 participants, a més dels seus respectius acompanyants, i tots van tenir l'oportunitat de recòrrer els seus carrers i conèixer alguns dels seus llocs més importants relacionats amb la vida d'Anna Maria Janer a través del joc.
Emmarcat en el dia, van celebrar també l'eucaristia a la parróquia de Santa Maria, i van acabar la jornada dinant tots junts al parc del Mas Duran on, una altra vegada, van poder compartir una altra estona de jocs.

Cervera: encuentro intercolegial 6º Primaria 2018 by Slidely SlideshowDes de La Seu d'Urgell...
 LES COMUNITATS DE SANTA COLOMA I DE LA SEU ES REUNEIXEN
PER CELEBRAR DILLUNS DE PASQUA

Seo de Urgell: celebración Lunes de Pascua by Slidely SlideshowAmb clima de festa i germanor, les dues comunitats del Pirineu, el Dilluns de Pasqua vam celebrar l’Eucaristia de renovació del Vots, en la capella de la Mare Janer presidida per Mn. Manuel Pal, capellà de la comunitat, i Mn. Josep Maria Soler, retirat al Seminari i que havia estat molts anys capellà de la comunitat de Santa Coloma (Andorra).

Un clima ple de pau i serenor, encara que adolorit per la doble pèrdua de les germanes de la nostra Gna. Pilar Balasch absent per aquest motiu.

Ens van acompanyar en aquesta Eucaristia pasqual en la que vam renovar els Vots de Pobresa, Castedat i Obediència, les dues Verges Consagrades: Cristina Ribot i Anahí B., també algunes persones que en aquets dies de Setmana Santa han estat com a residents a casa nostra.

A la homilia, Mn. Manuel Pal, comentant l’Evangeli, va ressaltar la figura important de les dones com a missatgeres de la Resurrecció del Senyor, testimonis i apòstols valents i agosarats.

Vam concloure aquesta festa amb un bon dinar tots plegats, ple de pau i harmonia, on no va mancar ni la “MONA” ni el cava i on les cuineres van posar-hi tot l’esmerç de bon sabor i guarniment. I tot això perquè Crist ha Ressuscitat i ha vençut la mort. Al·leluia!!! I ens convida a tots nosaltres a ser els testimonis i missatgers.

PER FI HA ARRIBAT!!!
El vídeo de la trobada dels AMJ de 1r i 2n d'ESO a La Seu d'Urgell
Des de La Coipa (Perú)...
 ENS COMPARTEIXEN AQUESTES FOTOS DE LA MISSIÓ
QUE VAN PORTAR A TERME DURANT AQUESTS DIES

La Coipa: misión por los caseríos by Slidely SlideshowLlegado a un acuerdo con el Obispo y el Párroco, quienes agradecieron y valoraron mucho este aporte, y las hermanas de la comunidad de Ancón, que cedían generosamente el servicio de una hermana, se concretó esta misión cuyo objetivo principal era el avivamiento de la fe de varias comunidades que carecen de asistencia espiritual permanente y de muy pobre formación catequética. La visita del Santo Padre en enero pasado fue una fuerte motivación y el compromiso de no perder el Mensaje del Santo Padre al pueblo peruano. Por tal motivo se tomó como base de la catequesis de esos días la Homilía en Trujillo, contextualizada en la zona visitada:

Centro Poblado El Pindo, El Rejo; Caseríos Los Lirios, Cañas Bravas, El Paraíso y Ayacucho, y un Encuentro de los Catequistas de la Zona 40.

La misión estaba a cargo de la Hna. Norma Viganó y dos jóvenes a los que se sumaron cuatro más del lugar y el Catequista.

La experiencia fue riquísima para todos, especialmente para los jóvenes misioneros, tres de ellos universitarios.

Las reuniones y celebraciones en cada lugar se dieron por nivel, para alumnos de inicial, primaria y en dos colegios de nivel secundario, en las respectivas escuelas. En algunos lugares pudimos visitar enfermos. Por la noche, en las Capillas, hacíamos la catequesis y celebración litúrgica. Como los encuentros estaban previstos con recursos y bien dinámicos, hubo muy buena participación, comprensión y satisfacción, por lo que al finalizar pedían con insistencia que volviéramos, que no los olvidáramos.

Mucha generosidad en la acogida de la gente; mucha pobreza. Se conserva la fe originaria de los lugares que provienen, la mayoría de Huancabamba y los jóvenes atraídos por los “embelesos de la sociedad moderna”, a quienes el Papa insiste: no se dejen robar la alegría y esperanza. El párroco celebró la Eucaristía en tres oportunidades.

No faltaron las inclemencias del tiempo que vistieron de aventura el regreso a casa bajo lluvia torrencial por esos caminos de montaña, o directamente no regresar y recibir posada.

Nos animó un profundo espíritu janeriano: la encarnación en las realidades humanas del lugar; ver el rostro de Jesús en los hermanos, querer entregarlo con sencillez y alegría y constatar que “hay muchos caminos para ser santos. El servicio durante la Semana Santa se realizó en el centro de La Coipa, especialmente en la preparación de los guiones y ceremonias litúrgicas del Triduo Santo y Vigilia Pascual, colaboración que el párroco mucho agradeció a la vez que algunas personas más comprometidas se acercaron a ayudar. Todas las ceremonias fueron muy bien realizadas y el coro puso el detalle de su esmerada preparación pascual.

“Que la Beata Ana María interceda abriendo nuevos caminos de evangelización, como nos lo pide la Iglesia hoy.”

Des del col·legi Sant Ermengol (Andorra)...
 CELEBRACIÓ DE LA PASQUA!!

Els alumnes i docents de l'escola Sant Ermengol hem celebrat la Pasqua amb els diversos grups d'Infantil i Primària i els Grups AMJ de Primària. Amb la música i la representació teatral hem commemorat i agraït el do de la Vida i de l'Amor que Jesús ens ha regalat.

 

Al·leluia, Jesús ha ressuscitat i viu en mig nostre, ara i per sempre!

 

Bona Pasqua!

JA EL TENIM AQUÍ!!!
EL VÍDEO DE LA TROBADA DELS AMJ DE 5è i 6è A LLINARS DEL VALLÉS


 Ja us podem compartir el vídeo de la trobada dels AMJ de Primària que va tenir lloc el passat mes de febrer (dies 24 i 25) a la casa de colónies de Llinars del Vallés i on van participar nois i noies de les escoles de Catalunya i Andorra.
Esperem que us agradi!!Des del col·legi d'Avinyó...
 REUNIÓ DE TITULARS I DIRECTORS

El passat dia 16 de març de 2018, Titulars i Directors dels Centres Educatius SafaUrgell d'Espanya i Andorra es van trobar al nostre col·legi d'Avinyó (Barcelona) per compartir junts línies d'actuació relacionades amb la innovació educativa, de la mà de Mariana Morales Lobo.
 

Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65