ACTE INSTITUCIONAL

Audios


 COMIAT EN LA INTIMITAT DEL PIUS HOSPITAL

 REPORTATGE TELEVISIU DE L'ACTE INSTITUCIONAL A L'AJUNTAMENT DE VALLS


REACCIONS PER LA NOSTRA MARXA DE VALLS -  Llegir-ne més

Us portarem sempre al cor, com Déu porta tatuats en el seu cor tots els nostres noms. I tan de bo que vosaltres, quan ens recordeu, tot mirant fotografies, repassant fets i històries compartides amb rostres i noms de germanes concretes que us heu trobat a l’hospital, a la residència o a l’escola, pugueu expressar ni que sigui aquestes senzilles paraules: quina sort que les vam poder tenir entre nosaltres.


A vegades hi ha moments que ens costa de digerir perquè ens agradaria que les coses fossin d’una altra manera. Potser llavors només ens resta fer nostre un savi consell de la Beata Anna Maria Janer: Deixem obrar el Senyor que coneix totes coses.

 (Extracte de El Candeler de Valls)AGRAÏMENT EN NOM DE LES EXALUMNES DEL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA -  Llegir-ne més
Arribo a casa i em diuen: “saps la darrera notícia? Les monges se’n van”. I no hi cabia el dubte, perquè a casa, des de sempre, “les monges”, així, sense cap altre qualificatiu, eren les de l’hospital, les de la nostra escola. (...)

Un servei fet sempre des de la senzillesa, amb la mirada amorosa que neix de la contemplació del misteri del Crist. «Estudieu i mediteu la vida de Jesucrist. Tota ella és ensenyança per a nosaltres», diu la beata Anna Maria Janer, i les monges segueixen la seva fundadora que, amb la mirada contemplativa dels ulls i del cor, descobreix el mateix Jesús en cada germà. I des d'aquesta mateixa mirada, la vida de les germanes que han viscut a Valls, des de la discreció i l’anonimat, s’ha manifestat en el servei amorós cap els germans, especialment els malalts i els ancians, els pobres i les xiquetes, els xiquets i les noies de l’escola.

En nom de tots els qui som aquí, a vosaltres, germanes, “mares”, us dic GRÀCIES!

M. de l’Esperança Amill i Rocamora
Valls, 11 de novembre de 2014
AGRAÏMENT EN NOM DE LA COMUNITAT DE GERMANES - Llegir-ne més

Después de todo lo que habéis dicho, poco me queda por deciros.  Nosotras como comunidad estamos muy agradecidas de todo lo aprendido de esta noble ciudad de Valls cargada de tradiciones, costumbres y sobretodo de solidaridad…  el bien siempre trabaja en silencio, no hace ruido y he visto a muchos  “vallecs y vallenques” que aportan su granito de arena desde el silencio  para que las personas necesitadas vivan con mayor dignidad. No se llega a todo, eso lo sabemos también, estamos en ello, se está en ello y de esto doy fe… se trabaja desde las Parroquias con cáritas, el reciente comedor social, desde la aportación de las empresas, tiendas, cooperativa, desde las revistas editadas en la ciudad. Desde las residencias, los ancianos colaboran con sus trabajos que luego se venden para obras benéficas, diversos grupos de voluntarios y muchos otros que me dejo por mencionar y que vosotros conocéis muy bien. (...)


Os animo a que sigáis y sigamos realizando esta tarea con la mejor medicina que necesitan los enfermos del siglo XXI: el amor, el cariño, la compañía, el respeto, la paciencia…  en pocas palabras, si tuviese que resumir en una frase, me quedo con la invitación del Papa Francesc: “soñemos con la revolución de la ternura, la cercanía y proximidad con el que sufre”, todos juntos podemos lograrlo, y ese sueño un día no muy lejano se hará realidad.


De parte de las hnas. de  la comunidad de Valls. Muchas gracias!

Hna. Jessica Garzón Núñez.

Valls 11 de Enero 2014

Des del grup de voluntariat i grup janerià de Valls, unes paraules... - Llegir-ne més

Explica un conte que hi havia un infant que per Nadal sempre dibuixava estels, que després regalava a tothom, a grans i a petits, als familiars, als veïns, als desconeguts, als pobres que trobava al carrer,… era un impuls que sentia, una necessitat de donar el que creia important, un estel pintat de groc que alegrava i feia somriure a tots els que ho rebien. I aquest nen, amb un cor tan gran, ens fa pensar en les germanes de la Sagrada Família d’Urgell, i en especial en les germanes de la comunitat de Valls, que al llarg dels anys, també, heu regalat molts estels en forma de paraules de consol, de pregàries, d’atencions,... heu regalat la vostra presència i el testimoni de la vostra consagració a Déu, recordant-nos sempre que Déu ens estima molt a tots. (...)

Rosa Canela

Valls 11 de gener 2014