En nuestro colegio de Madrid queremos ser Expertos en Humanidad. ¿Queréis conocer una buena colección? Pues a continuación os mostraremos un buen grupo de nuestros alumnos ayudantes.

El programa de Alumnos Ayudantes, que tiene más de 10 años en el colegio, se apoya en una pareja de alumnos por clase (desde 5º de EP hasta 4º de ESO) elegidos por sus propios compañeros. Son alumnos comprometidos con el buen ambiente en el colegio y con los que sus compañeros pueden contar. Una vez elegidos, reciben una formación específica por parte de nuestros coordinadores de convivencia, Nacho Romero y Arturo Torres.

A partir de ese momento, y durante todo el curso, estos alumnos ayudantes estarán pendientes de detectar situaciones en las que ellos puedan intervenir directamente para escuchar, acompañar, apoyar y recuperar la comunicación en momentos que lo requieran. Son un ejemplo para todos del que nos sentimos muy orgullosos de ellos.
 Col·legi "Sagrada Familia de Urgell" Madrid.

 Programa "Alumnes ajudants"

Madrid: programa "Alumnos ayudantes" by Slidely Photo Gallery"KILÒMETRES RECORREGUTS... KILÓMETRES SOLIDARIS!"

El col·legi "Sagrada Familia de Urgel" de Madrid realitza una cursa solidària a favor del barri.

El pasado mes de abril celebramos la “Carrera Solidaria Expertos en Humanidad”. Todos: pequeños y grandes, alumnos, profesores y padres... corrimos pero, sobre todo, convertimos este gesto tan sano en un acto de solidaridad compartida, ya que entre todos los participantes reunimos casi una tonelada de alimentos. Esa comida ha ido ya a Cáritas para atender las necesidades de las familias del barrio.

Queremos aprovechar para dar las gracias a la Policía Municipal que nos ayudó para que la carrera por el Parque Azorín saliera estupenda, una fiesta del deporte comprometido.

Madrid: Carrera solidaria (5.04.2017) by Slidely Slideshow"EL MEDI AMBIENT"
tema central de les Jornades Culturals del col·legi d'Utrera
Al col·legi "Sagrada Familia" d'Utrera, com cada curs, realitzen les seves ja tradicionals jornades culturals. Aquest any el tema elegit ha estat "EL CUIDADO DE LA CASA COMÚN", nascut al voltant de l'encíclica «Laudato si», del Papa Francesc, que parla precisament sobre el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Per això, del 25 al 28 d'abril porten a terme activitats diverses, entre elles la Fira del Llibre. A més, dimecres 26 i dijous 27 van obrir les portes de l'escola, per a tots aquells que la volguessin visitar, des de les 16:30 fins les 18:30 hores.
Sens dubte una setmana molt intensa per tothom, però plena de nombroses activitats per a totes les edats.Utrera: Semana Cultural 2017 by Slidely Photo Gallery


Ressò de la notícia als mitjans de comunicació locals..."El cuidado del medio ambiente, protagonista en el colegio Sagrada Familia"
Ressò de la notícia als mitjans de comunicació locals...


El Colegio Sagrada Familia de Utrera está en plena Semana Cultural “El cuidado de la casa común”
CLOENDA DE LES JORNADES CULTURALS 2017
 Després d'uns dies plens de diferents activitats per a totes les edats al voltant del tema del medi ambient i tenint present l'encíclica del Papa Francesc "Laudato Si", els nostres alumnes del col·legi d'Utrera van posar punt i final a les Jornades Culturals i ens comparteixen, amb alegria, algunes de les millors imatges i un vídeo que fou el colofó de tot el que es va viure durant aquests dies.
CELEBREM SANT JORDI 2017 AMB “S” DE SOLIDARITAT
-Campanya de recollida de llibres de lectura infantil i juvenil al col·legi de Sabadell-

Que la festa de Sant Jordi és una de les més conegudes i celebrades a tota Catalunya, no cal demostrar-ho! El dia 23 d’abril és un goig veure com les lletres que conformen els llibres de tants i tants autors i la fragància de les roses omplen els carrers de les ciutats. I no només de les ciutats, també les escoles celebren amb gran alegria aquesta gran festa. Què seria el tercer trimestre sense els seus ja tradicionals “Jocs Florals”! I es que aquest curs 2017, a Sabadell, la festa de Sant Jordi ha tingut un caire diferent perquè ha vingut envoltada de SOLIDARITAT.

Per segon any consecutiu es va portar a terme el Festival de Contes “Vet aquí Sabadell” i com rerefons aquest Festival va contar amb una iniciativa solidària que va superar totes les expectatives: la recollida de més de 2.300 llibres infantils i juvenils pel “Rebost Solidari” de la ciutat amb la finalitat de lliurar-los, com a complement, a la cistella dels aliments per les famílies en risc d’exclusió social el mateix dia 23, diada de Sant Jordi. I com fou possible això? Doncs gràcies a la implicació de particulars i a les campanyes de recollida que es van portar a terme espontàniament a les escoles, empreses i entitats, juntament amb donacions de diverses editorials. I aquí és on prenc protagonisme la nostra escola “Sagrada Família” de Sabadell; juntament amb altres centres educatius de la ciutat, i de forma espontània, es va organitzar per recollir una gran quantitat de llibres de lectura i col·laborar amb aquesta iniciativa. Els encarregats de fer de missatgers solidaris va ser un grup d’alumnes d’ESO de la mateixa escola.

Així, setmanes abans, ja s’havia motivat a tots els alumnes de l’escola per aquesta campanya i per això, des d’infantil fins a 6è de primària foren portant llibres, sempre en bon estat i que ja no fessin servir i que volien donar per aquesta bona causa. Arribat el dia de la recollida, aquest grup d’alumnes d’ESO encarregats de la recollida van passar per les classes i, ajudats per alguns professors, els van portar directament fins al punt de recollida establert per l’organització.

Les organitzadores d’aquesta iniciativa solidària van manifestar que “estaven molt satisfetes pel resultat d’aquesta campanya perquè ha demostrat una vegada més que Sabadell és una ciutat molt solidària”. Des de l’escola també es va valorar molt positivament aquesta activitat així com la generositat de tots els alumnes. Amb la seva col·laboració, tots aquells nens que no tenen possibilitats per apropar-se al fantàstic món de la lectura, de la fantasia, de la il·lusió... ara podran fer-ho gràcies al seu petit però gran de sorra que han aportat.


Sabadell: campaña solidaria Sant Jordi 2017 by Slidely Slideshow


Ressó de la notícia als mitjans de comunicació locals...CONVIVÈNCIA DE LES COMUNITATS DE LA SEU D'URGELL I ANDORRA PER CELEBRAR LA PASQUA

Un any més, dilluns de Pasqua (17 d’abril de 2017), les comunitats d’Andorra i de La Seu d’Urgell ens vam reunir en torn de la taula del Senyor per celebrar l’Eucaristia, molt festiva i participada. Mn.Josep Font, germà i nebot de les religioses Montserrat Font i Leonor Gallart, ens va celebrar l’Eucaristia amb molta devoció començant amb l’aspersió de l’aigua beneïda, recordant el nostre baptisme. A l’homilia en va dir, també, mitjançant el nostre baptisme, que hem d’escoltar la crida de Déu a viure amb fe i coherència els nostres compromisos, la nostra identificació amb Crist, com empeltats en Ell deixant-nos penetrar de la seva saba per poder ser fruits profitosos als homes del nostre temps. Si vivim una relació profunda amb Déu i ens deixem penetrar i transformar amb els seus sentiments i la seva vida prop del més pobres i necessitats, enfortirem les nostres accions i els nostres comportaments vers els nostres germans. Després de les pregàries, vam renovar els Vots.

Ens van acompanyar alguns familiars de religioses i també algunes senyores que durant els dies de Setmana Santa han estat hostesses a la nostra Residència; també les dues Verges Consagrades del nostre Bisbat, Cristina Masferre i Anahí Briorci.

Tot seguit, al menjador, vam trobar una taula molt ben parada per compartir un bon dinar de Pasqua i la “mona” tradicional que la nostra estimada Beni (la nostra cuinera) preparà amb gran art i molta estimació.

Tampoc va faltar el brindis amb cava, tot amarat d’alegria i festa, perquè Crist ha ressuscitat i ens dona nova vida. AL·LELUIA!

CONVIVÈNCIA COMUNITATS LA SEU I ANDORRA PER CELEBRAR LA PASQUA by Slidely SlideshowCOMUNITAT DE LA CASA DE FORMACIÓ DE MÈXIC: VIVÈNCIA DE LA SETMANA SANTA I DE LA PASQUA EN CLAU DE MISSIÓ
Des de la nostra comunitat de la Casa de Formació de Morélia (Mèxic) ens comparteixen amb tot detall i en primera persona com van viure els dies sants de Setmana Santa per diversos "Ranchos" de la província de Guanajuato i de Morélia. A continuació us deixem amb la crònica que ens ho explica i amb un recull de fotos dels millors moments d'aquestes celebracions.
Gràcies a les nostres germanes per compartir amb tots nosaltres aquesta experiència de missió i aquesta vivència tan profunda de la Setmana Santa entre la gent, com ho va fer també el mateix Jesús.


En la casa de Formación de Morelia (México) el tiempo de Cuaresma se vivió como una oportunidad de preparación para vivir la Semana Santa.

Las jóvenes, junto con tres chicas, vivimos una experiencia de “Misión” los días de Semana Santa. Fuimos acogidas en las comunidades que visitamos para poder celebrar estos días con sus habitantes. Nos dieron alojamiento y compartimos día a día nuestra fe y deseo de seguir a Jesús más de cerca.

Este año participamos en 3 ranchos: Rancho Seco y Zapote, que pertenecen a Valle de Santiago (Guanajuato), y Las Canoas, que pertenece a Compándaro (Michoacán).

Se contó con la presencia del sacerdote para las celebraciones del Jueves y Sábado Santo en las comunidades de Valle de Santiago, mientras que en la comunidad de ‘Las Canoas’ se vivió toda la Semana sin la presencia del sacerdote por lo que nosotras mismas organizamos las celebraciones litúrgicas de todos los días, animando a la comunidad a participar en ellas.

México: misión Semana Santa Rancho "Las Canoas" by Slidely Slideshow


 Las misiones comenzaron el Domingo de Ramos con la Celebración de Palmas.
El lunes, martes y miércoles santos, rezamos ‘el Rosario de la Aurora’ entre las 6 y 7 de la mañana y por la tarde realizamos dinámicas y profundizamos con actividades y reflexiones con los niños, jóvenes y adultos sobre lo que se iba a celebrar en el Triduo Pascual.


Por las mañanas hacíamos "el visiteo" por la comunidad para saludar y distribuir la comunión a las personas mayores o enfermas que ya no pueden salir de casa. Fue una experiencia reconfortante en la cual pudimos encontrarnos con Jesús en cada uno de los hermanos. En estas visitas tratamos de escuchar, acompañar y orar con las familias que nos acogieron.
El Jueves, Viernes y Sábado Santos se invitó a la comunidad a participar de los Oficios.

El Jueves se vivió el Lavatorio de los pies, la Adoración al Santísimo expuesto en el monumento y se preparó un momento especial de Oración para niños, jóvenes y adultos. El Viernes Santo se rezó el Vía Crucis caminando por las calles del rancho; la gente mostró mucho su devoción participando fielmente. Por la tarde adoramos la Cruz y por la noche organizamos una procesión en silencio cómo signo de acompañamiento a María en su soledad y su dolor; la gente lo vivió todo muy entregados. 

México: misión Semana Santa Rancho "Zapote" by Slidely Slideshow


El Sábado por la mañana invitamos a orar con María y posteriormente todos cooperamos para dejar la capilla lista para la gran fiesta de la Pascua.

México: misión Semana Santa "Rancho Seco" by Slidely Slideshow


 Por la tarde celebramos todos juntos la Vigilia Pascual y para continuar con la fiesta, después de la celebración litúrgica compartimos los alimentos, juntos como una gran comunidad cristiana. Durante la noche jugamos, cantamos, comimos y bailamos; celebramos todos juntos que Jesús ha resucitado y que vive en el corazón de cada uno de nosotros. Fue una experiencia llena de fe y de presencia de Dios en cada una de las personas con las que nos encontramos. De esta manera se fue terminando nuestra misión de Semana Santa.

El Domingo de Resurrección por la mañana realizamos una celebración con la que nos despedimos de la comunidad. Este día las juniores que estaban en Las Canoas renovaron los votos y las que estaban en los ranchos de Valle de Santiago se unieron con las hermanas en la “Casa Misión” para renovar los votos en la Eucaristía de la Parroquia.BONA PASQUA DE RESURRECCIÓ!


Celebrem la Pasqua amb un cor sincer, amb alegria i amb fe.
Al·leluia!